Opet nam sviđa

Vratila se popularna frizura iz 90-ih. Što kažeš?

'Heartthrob bob' se vratio u modne trendove, a devedesetih godina prošlog stoljeća su ga nosile najveće svjetske zvijezde

BeFunky-collage (1).jpg
Foto: Profimedia.hr

Svake godine proljeće nam donese neke nove trendove ili nam vrati neke stare, pomalo zaboravljene. A 2022. je godina kada se vraćamo u devedesete prošlog stoljeća i očito kratkim frizurama jer je na modnoj sceni zavladala kratka kosa. 'Heartthrob bob' je slojevito ošišana kratka kosa s razdjeljkom na sredini, a obožavali su je i muškarci i žene.

Image
Frizura fatalnih zavodnica

Ciao Bella: najtrendi kratka frizura za proljeće je talijanski bob

Nosio ju je Leonardo DiCaprio u klasiku "Romeo + Julija", Cameron Diaz u "Svi su ludi za Mary" i Gwyneth Paltrow u filmu "Volim, ne volim". Sve su to omiljeni filmovi iz tog doba, pa se naravno sjećamo i frizura koje su likovi nosili.

O kakvoj se frizuri radi?

"Heartthrob bob" je spoj različitih frizura, a radi se slojevitoj frizuri koja je kratko ošišana na zatiljku, dok su šiške dulje i istanjene. Bez obzira na to što se radi o kraćoj kosi moguće je igrati se s ukosnicama i različitim dodacima te mijenjati frizure. Johnny Depp, Jared Leto, Keanu Reeves i još mnoge druge zvijezde uživale su u ovoj frizuri tih devesetih, a možda se radilo o mini pobuni protiv raskošnih frizura u 80-ima.

Kako izgleda moderna verzija ove frizure?

Ipak treba znati da je današnja verzija ove frizure malo drugačija. Slojevi su ošišani vrlo mekano, bez oštrih rezova. No, osim toga danas ovu frizuru nije potrebno ravnati jer je vrlo popularne kovrče na ovoj frizuri.

Kako stilizirati frizuru?

Prednost ove frizure je što se vrlo lako održava te je dovoljno ujutro nanijeti malo ulja ili spreja za bolji look. Možda ćeš se zbog toga ili želje za promjenom odlučiti za odlazak frizeru i ovu cool frizuru!