Mali trikovi

Vizažisti slavnih faca: Najčešće make up pogreške zbog kojih izgledamo starije

Vrhunski holivudski vizažisti otkrili su tajne svog zanata zbog kojih slavne dame uvijek izgledaju savršeno i mlado

profimedia-0495336752.jpg
Foto: Profimedia.hr

Znamo da je za svjež i mladolik izgled najvažnije imati lijepu i njegovanu kožu. No, bez obzira na to koliko retinola i krema koristimo, moglo bi biti uzalud ako kožu prekrivamo teškom dekorativnom kozmetikom i činimo neke osnovne pogreške. Bez obzira koliko volimo sjenila, ruževe i maskaru, ipak našem licu mogu dodati godine, a to ne želimo, zar ne?

Image
Jesenski favoriti

Svi će ih nositi: Make up trendovi koje ćemo stalno viđati

Tko zna možda radiš neke od ovih pogrešaka u šminkanju, a da toga nisi ni svjesna. Uostalom sigurno u svom životu imaš milijun važnijih stvari. No, ako svako jutro imaš rutinu u šminkanju bilo bi dobro da pogledaš ovaj popis, sve savjete su dali vizažisti koji rade sa slavnim damama. Znamo da one svoja najbolja izdanja duguju profesionalcima, a i mi možemo ponešto naučiti od njih. Zato u nastavku pogledaj koji su njihovi savjeti i trebaš li popraviti nešto kada nanosiš make-up.

Tamni ruž

"Mnoge žene nose teške ruževe s plavim podtonovima zbog čega usne izgledaju puno manje. Koristi boje, samo pazi da ne iskaču previše", kaže Molly R. Stern (Reese Witherspoon, Juliana Marguiles)

Puder u prahu

"Budi oprezna s puderom! Previše nijansiranog pudera u prahu može se vidjeti na licu i kožu učiniti bezbojnom, osobito područje oko očiju i usana. Umjesto toga, volim lagano nanijeti puder s velikom četkom kako ga ne bilo previše. Ili volim lagano dodati puder u kamenu kako bih dobio toplinu na licu", objašnjava vizažist George Eisdell (Carey Mulligan, Dianna Agron)

Jake obrve

"Obrve koje su previše tamne ili jake smetaju na licu. Uvijek upotrijebi olovku ili sjenilo u svjetlijoj nijansi od prirodnog tona za popunjavanje i definiranje. Važno je da obrve uokviruju lice i stvore strukturu, ali nikada ne bi trebale biti glavni događaj", kaže Matthew VanLeeuwen (Naomi Watts, Lucy Liu)

Svjetlucava sjenila

"Svjetlucava ili sjajna sjenila mogu jako postarati lice. Sjaj pojačava bore i smanjuje konture. Umjesto toga, upotrijebi mat sjenila za oblikovanje očiju i definiranje. Ako želiš koristiti nešto svjetlucavo važno je da ne pretjeraš. Samo nježno prstima stavi sjenilo na unutarnji dio oka", dodaje Pati Dubroff (Charlize Theron, Natalie Portman)

Jaki ruževi

"Tamne usne su moderne, ali treba biti oprezan. Zbog teškog i neprozirnog ruža s jakom rubnom linijom usne će izgledati tanko i djelovat ćeš 15 godina starije ako imaš više od 25 godina. Volim laganije formule koje nanosim samo prstima. Tako dobivaš meke rubove na usnama zbog čega djeluju punije", kaže Fiona Stiles (Jennifer Garner, Camilla Belle)

Neuredna šminka

"Žene često zaborave da šminku treba obnoviti tijekom dana, a maskara ili crta oko očiju na kraju se slegnu u bore. Stavi nekoliko štapića za uši u torbicu i popravi šminku tijekom dana. Izgledat ćeš svježije cijeli dan, ali i mlađe", kaže Stephen Sollitto (Amy Adams, Rosie Huntington-Whiteley)