Neodoljive plavuše

Uvijek IN: 6 najpopularnijih nijansi plave boje kose

Od ažuriranih klasika, poput Bardot plave, do novih twistova bezvremenskih trendova poput nijanse prženog kokosa, ovih sedam nevjerojatnih nijansi plave kose trenutno su veliki hit na društvenim mrežama

eugene-zhyvchik-kk6i7ZOgKqI-unsplash.jpg
Foto: Unsplash

Zabavljaju li se plavuše više? Na ovo prastaro pitanje vjerojatno nikada nećemo dobiti odgovor, ali ono što je sigurno je da je plava kosa uvijek u trendu. A 2021. godine postoji više mogućnosti za 'wannabe' plavuše nego ikad prije.

Image
Sve nijanse sive

Ovih pet nijansi u bojenju kose bit će hit sezone

Od ažuriranih klasika, poput Bardot plave, do novih twistova bezvremenskih trendova poput nijanse prženog kokosa, trenutno postoji šest nevjerojatnih nijansi plave kose koje svakodnevno ubiru tisuće tisuće lajkova na društvenim mrežama.

No, s toliko mnogo dostupnih opcija koja je plava nijansa je kao stvorena za tebe? Provjeri ih u nastaku.

Bardot plava

"Ovog proljeća bilježimo porast broja klijentica koje žele onu savršeno dotjeranu boju koja je stvarno uvijek luksuzna", objašnjava Adam Reed iz L’Oréal Professionnel za portal Stylist.

"Bardot plava vrlo je nostalgična nijansa plave boje, biskvitna je, nježna i prožeta tonovima karamele koji daju prirodan izgled."

Hollywood plava

"Hollywood plava je hiper moderna, lijepo zategnuta, sirova plavuša", objašnjava Reed, navodeći kao primjere novi izgled Billie Eilish i Selene Gomez. "Inspirirajući se na društvenim mrežama, puno klijentica traži onu transformaciju kose iz doba starog Hollywooda."

Ipak, Reed upozorava: "Uvijek se temeljito posavjetujte sa svojim stilistom prije bilo kakve promjene kose i razgovarajte o tome kako bi ovo moglo funkcionirati za vašu kosu."

Nijansa prženog kokosa

"Tijekom lockdowna, neke klijentice koje prirodno imaju tamniju bazu pokušavale su istražiti opcije koje daju izgled prirodne plavuše, a nijansa prženog kokosa savršena je za to. U fokusu su tamni korijeni koji postepeno prelaze u blistave, ledene plave vrhove."

Ledeno plava

"Ledena plava kosa izgled je koji smo tijekom godina vidjeli na mnogim slavnim ženama", kaže Reed, opisujući izgled kao "svijetlu, hladnu boju kose s platinastim tonovima koja je ponekad uparena s bijelim, plavim i srebrnim nijansama koje svjetlucaju poput mraza".

"Ako razmišljate o ledeno plavoj nijansi uvijek se temeljito posavjetujte sa svojim stilistom - razmislite kako se obično šminkate, kakvu odjeću nosite i općenito kakav je vaš osobni stil. Jer, kad razmišljate o ovakvoj promjeni, važno je uzeti u obzir cijeli svoj izgled."

Žuta plavuša

"Žuta boja kose jednostavan je način da osvježite svoju plavu boju bez mrlja koje možete dobiti bogatijom bojom", kaže Reed, napominjući kako je toplija boja (ponekad zvana kao boja šampanjca) puno bolja za tvoju kosu od većine ostalih koje zahtijevaju izbjeljivanje.

Rose gold plava

"Rose gold je bezvremenska boja koju mnoge plavuše vole koristiti za osvježavanje svoje boje, skrećući fokus na svjetlije nijanse i odlučujući se za suptilniji prozirni ton koji je u istoj mjeri sofisticiran i kul."

Pratite nas
2023. Sva prava pridržana.