Uradi sama: Balzam za usne sa samo dva sastojka tvoje će usne učiniti mekima i sjajnima

Dane koje provodiš u kući iskoristi na najbolji mogući način i napravi balzam koji će tvoje usne obožavati

Uradi sama: Balzam za usne sa samo dva sastojka tvoje će usne učiniti mekima i sjajnima

Bez obzira koliko vode piješ ili koliko brineš o svojim usnama, one se i dalje suše i pucaju. Kada je vani hladno stvari postaju još gore, a dok ljeto konačno ne pokuca na vrata, dobar i kvalitetan balzam za usne je u svakoj kozmetičkoj torbici. Ako ne voliš kupovne balzame za usne i želiš nešto sasvim prirodno, a da pritom i uštediš, ove dane koje provodiš u kući iskoristi na bolji način i isprobaj domaći balzam za usne za koji su ti potrebna samo dva sastojka, a koji djeluje puno bolje od kupovnih.

Image

Zanimljivi trikovi s kokosovim uljem u njezi kože i kose


Dva sastojka koja će ti biti potrebna za ovaj "uradi sama" projekt balzama za usne su kokosovo ulje i pčelinji vosak. Kokosovo ulje pokazalo se izvrsnim za sve, od kože i kose, pa sve do prehrane, a prirodni pčelinji vosak sadrži antivirusne, protuupalne i antibakterijske spojeve koji štite kožu i bore se protiv bakterijskih infekcija koje više utječu na nas tijekom suhih i hladnih mjeseci. 

U mješavinu, osim kokosovog ulja i pčelinjeg voska, možeš dodati i druge sastojke poput svježeg shea maslaca ili esencijalnih ulja za bolji miris. Primjerice, u balzam možeš ubaciti pola žličice shea maslaca i pet kapi esencijalnog ulja citrusa, poput slatke naranče. Ova kombinacija ne samo da održava usne vlažnima, već će imati i odličan miris, zahvaljujući citrusima.


Image

(Foto: Pexels)


Izrada balzama za usne ne može biti lakša - sve što ti treba su navedeni sastojci, posuda u kojoj ćeš kuhati i manja posudica u koju ćeš staviti balzam za usne. Kako bi izbjegla štetna kemijska onečišćenja, odluči se za posudice koje su izrađene od metala ili stakla. 


Sastojci: 

  • 3 žlice kokosovog ulja (jedna žlica shea maslaca, ako ga koristiš)
  • 1 žlica organskog pčelinjeg voska
  • ¼ čajne žličice bademovog ulja (po želji)
  • 5 do 10 kapi esencijalnog ulja (po želji)


Postupak: 

  1. Posudu ugrij na laganoj vatri i dodaj kokosovo ulje i pčelinji vosak, te shea maslac, ako se odlučiš koristiti ga.
  2. Otopi sastojke i miješaj dok se dobro ne promiješaju.
  3. Ulij toplu smjesu u svoje posudice.
  4. Dodaj nekoliko kapi esencijalnog ulja, po želji.
  5. Napunjene posudice stavi u hladnjak na jedan sat da se ohlade.

(Foto: Pexels)


To je to! Nakon što se tvoj balzam za usne u potpunosti stvrdne u posudici, možeš ga početi koristiti. Prstom utrljaj balzam u i nanesi ga na usne. Ova mješavina sadrži sve što je tvojim usnama potrebno da tijekom cijelog dana ostanu meke i hidratizirane.