Bad girls are back

Želja za promjenom: Undercut je 'it' frizura ove zime

Od buntovničke frizure 80-ih, undercut je doživio transformaciju te je postala seksi i ženstvena frizura - no i dalje je zadržala svoj statement

profimedia-0322872183.jpg
Foto: www.profimedia.hr

Osjećaš da je došlo vrijeme za promjenu i spremna si isprobati nešto drugačije? Bez obzira na to imaš li kratku, dugu kosu ili bob, undercut bi mogao biti tvoja frizura za 2022.

Što je undercut?

Undercut je tip frizure kod koje je donji dio glave obrijan ili ošišan na skroz kratko, a preko ide sloj duže kose. Obrijani dio može imati i neki uzorak i ovdje se doista možeš poigrati s različitim dizajnima. Također, obrijana može biti i glava s jedne ili obje strane (sidecut), s dugom kosom na vrhu glave. Nekad smo takvu frizuru asocirale samo s rockericama i curama koje vole metal glazbu, ali danas je postala gotovo mainstream. Ipak, i dalje je zadržala svoju kulersku notu – undercut biraju odvažne žene, one koje se ne boje biti primijećene i koje jasno i glasno iskazuju svoj stav.

Kome pristaje?

Undercut savršeno pristaje ženama ovalnim licem, ali ovisno o dužini kose, zapravo može izgledati dobro na svima. Mali je nedostatak što ova frizura zahtjeva redovito održavanje - svaki mjesec trebat ćeš posjetiti svog frizera da bi tvoj undercut izgledao optimalno.

Slavne dame s undercutom

Ako si mislila kako undercut frizura ne može izgledati sofisticirano i ženstveno, pogriješila si – naime, mnoge slavne dame odabrale su upravo ovu cool frizuru i učinile da izgleda itekako elegantno. Tako se undercut mogao ove jeseni vidjeti na i na crvenom tepihu. Među prvima u Hollywoodu na novu verziju undercuta odlučila se ljepotica Scarlett Johansson koja ju je tako dobro nosila na dodjeli Oscara prije 4 godine da je od tada postala naš predmet želje – neke od nas još skupljaju hrabrost na ovaj potez, odnosno rez.

Među celebovima undercut obožava i megapopularna Rihanna koja je pokazala kako je ovakvu frizuru moguće nositi i na dugu kosu. Osim nje, undercut su još odlično nosile i pjevačica Pink, glumica Michelle Williams te Miley Cyrus - koja je ovu frizuru isprobala uz nekoliko dužina kose. Ako si još neodlučna, potraži inspiraciju u najboljim undercut frizurama s Instagrama:

Super slatko

'Opaki' undercut može se ublažiti s nekim slatkim dizajnom, kao što je svima omiljeni lik iz djetinjstva Mickey Mouse.

Tomboy undercut

Na vrlo kratku kosu undercut može izgledati dječački svježe i mladenački.

Kao tetovaža

Undercut je savršen izbor za kreativke među nama - to je kao da imaš priliku nacrtati privremenu tetovažu na svoje vlasište.

Igranje s bojama

Undercut ti daje mogućnost da duži dio kose obojiš u boju kakvu si oduvijek htjela - neka bude u blagom kontrastu s tvojom prirodnom bojom koja se nadzire ispod.

Efektno iznenađenje

Kod undercut duge frizure izvrsno je to što obrijani dio glave uvijek možeš sakriti kosom ako to zahtjeva prilika.

Božićna inspiracija

Dizajn na svom undercutu možeš mijenjati pa tako možeš imati savršenu frizuru za blagdane koju možeš zamijeniti nečim novim već prilikom idućeg posjeta frizeru u siječnju.

Nema granica

Undercut je idealna frizura za one sklone eksperimentiranju - zapravo, sve je dopušteno.

Neočekivano

Naizgled tvoja kosa može izgledati obično, dok je ne podigneš i šokiraš sve oko sebe smjelom bojom i uzorkom koji se krije ispod.

Pratite nas
2023. Sva prava pridržana.