Trepavice s godinama postaju tanje i rjeđe. Evo kako ih sačuvati

Nitko neće ostati imun na treptaje dugih, gustih i uvijenih trepavica. No, rijetke su sretnice čije su prirodne trepavice baš takve

Trepavice s godinama postaju tanje i rjeđe. Evo kako ih sačuvati

Isto kao što starenjem koža gubi elastičnost, trepavice i kosa gube na volumenu, ali i količini jer im slabi korijen. Padaju, a regeneracija ide sporije, nego u mladosti zbog čega ih ima manje. Ako nisi pobornik umjetnih trepavica, posveti se svojima na vrijeme. Želiš li (a koja žena ne želi), sačuvati  "Bambi" trepavice, trebaš ih pravilno njegovati. 

Osim redovitog skidanja maskare s trepavica (spavaš li s njom, ne samo da će loše djelovati na tanku i osjetljivu kožu ispod očiju, već će i opteretiti i oslabiti korijen trepavice), obrati pažnju na još nekoliko stvari. Neke će te možda iznenaditi. U nastavku ti otkrivamo što sve možeš učiniti za trepavice kako bi bile duge i guste. 

Image

Duge i pune trepavice bez muke s ljepilom ili odlaska u salon? Moguće je s novim trepavicama na magnet


Image


(FOTO: Pexels)

Hidriraj ih

Broj jedan u njezi trepavica je voda. Baš kao i kod kože i kod kose, hidratacija je ključna. Vodi računa da piješ dovoljno tekućine, no i koristi preparate koji će ih nahraniti. Za lice ćeš birati hidratantne kreme, a za trepavice izaberi ricinusovo ulje koje obiluje hranjivim tvarima, jak je antioksidans i ima antiupalni učinak. Svakodnevno ih maži ricinusovim uljem kako bi potaknula njihov rast i spriječila lomljenje.


(FOTO: Pexels)

Posegni za dodacima prehrani

Na zdravlje, a ovdje govorimo o zdravlju trepavica, što je usko povezano s njihovom ljepotom, utječemo iznutra. Trepavice su istog sastava kao i kosa, odnosno napravljene su od proteina keratina. Kako bi tijelo proizvelo keratin, potrebno mu je nekoliko aminokiselina. Te aminokiseline su i sastavni dio kolagena. Želiš li jaču kosu i trepavice, dobro bi bilo uzimati biotin u obliku suplementacije.

Image


(FOTO: Profimedia.hr)

Spavaj na leđima

Tko bi rekao da položaj u kojem spavaš utječe na tvoje trepavice? Istina, neće se ništa njima dogoditi ako jednu noće odspavaš na trbuhu, no ako cijeli život spavaš s licem u jastuku, koža i trepavice se gužvaju. Ako baš nikako ne možeš spavati na leđima, izaberi jastučnicu koja je nježnija prema licu - satensku ili svilenu.via Giphy

Serum za trepavice

Ako nisi pobornik ulja, na tržištu postoje brojni serumi za trepavice koji obećavaju rast i volumen istih. Biraj one serume koji sadrže aloa veru, vitamin E i glicerin. 

Image


(FOTO: Pexels)