Klasična manikura

Trendovi u manikuri iz ranih 2000-ih koji su i dalje IN

Od klasične francuske manikure do boja poput bijele, crne i žarko ružičaste, ove su manikure obilježile početak desetljeća

manikura2000.jpg
Foto: www.profimedia.hr

Mnogi možda misle da je Instagram pokrenuo zlatno doba manikure. No, ako pogledamo unatrag, pokazalo se da su rane 2000-e bile svojevrsna prekretnica kada je riječ o manikuri i umjetnosti noktiju. Od klasične francuske manikure koja se najviše nosila, do boja poput bijele, crne i žarko ružičaste, to doba obilježili su neki odlični trendovi u manikuri koji se sada vraćaju u velikom stilu.

Image
Sama svoja majstorica

Jednostavan trik za uvijek savršenu francusku manikuru

Baš kao i mnogi drugi nostalgični trendovi u svijetu mode i ljepote, odjednom ih želimo ponovno nositi. Zapravo, najveći trendovi noktiju 2021. iznimno su slični onima koji su se nosili prije dvadesetak godina. Zato smo izdvojile šest najvećih trendova koji su se nosili tada, a koji će se nositi i danas, a znamo i što stručnjaci misle o tome.

Klasična francuska manikura

Francuska manikura na noktima u četvrtastom obliku bila je pravi izbor za slavne osobe poput Jennifer Lopez, ali je potom nestala. "Dugo su bijeli vrhovi bili gotovo zabranjeni i smatrani su otrcanim. Ali s noktima u obliku badema ili okruglog oblika, francuska manikura izgleda doista ažurirano i klasično. Vraća se izvornoj namjeri izgleda, a to je naglasiti izgled prirodnog nokta", za Who What Wear je rekla kozmetičarka i osnivačica salona Nails of LA, Brittney Boyce.

Bijeli nokti

Bijela manikura još je jedan klasik koji je bio omiljen među trendsetericama u ranim 2000-im , a omiljen je i danas. "Bijeli lak izgleda sjajno ljeti, a također volim koristiti bijelu podlogu kao platno za umjetnost noktiju", rekla je Boyce.

Crni lak

Punk je postao mainstream nakon što je Chanel Black Satin postala "it" boja laka za nokte, a tada su baš svi nosili ovu nijansu. "Kad odabireš crni lak za nokte, pobrini se da bude izuzetno dubok crn i sjajan", istaknula je Boyce i dodala da, ako ne voliš kratke nokte kakvi su se tada nosili, crni nokti izgledaju odlično i na malo duljim noktima.

Jarko ružičasti nokti

Boja noktiju koja nikada neće izaći iz mode definitivno je jarko ružičasta - prije dvadesetak godina obožavale su ju sve trendseterice, a i ove godine je bila savršena proljetno-ljetna boja.

Grafički dizajn na noktima

Nail art postao je vrlo popularan u posljednjem desetljeću, ali tu je puno dulje. "Uvijek volim minimalističku grafiku noktiju. To je kao da se moderna umjetnost susreće s noktima. Mislim da će 2021. grafički dizajn izgledati sjajno s kombinacijom boja", rekla je Boyce.

Kristalna manikura

Od mobitela do sunčanih naočala, u 2000-ima sve je bilo u znaku šljokica, kristala i cirkona, pa tako i manikura. Boyce ističe da se ova manikura nosi i danas, iako u nešto suptilnijem ruhu.