STOPALA NA SUNCE!

Trendi pedikure za ovo ljeto - od pastelne do metalik sjaja

Vrijeme je da se naša stopala probude iz zimskog sna i zablistaju u jednoj od trendi boja pedikura u najzabavnijem dijelu godine

Trendi pedikure
Foto: profimedia.hr

Mjesecima smo skrivali naša stopala u zimskim cipelama, čizmama i tenisicama – mogle smo si dopustiti biti pomalo lijene što se tiče njege i pedikure. Ali, stigli su topli dani i vrijeme je da naša stopala pokažemo u sandalama i otvorenim cipelama. Zapuštena koža na stopalima, neuredni nokti, kurje oko i gljivične infekcije – ne treba ti biti neugodno ako imaš ovakvih problema, ali je krajnji čas da se time pozabaviš. Naruči se na pedikuru ili uredi svoja stopala u kućnoj radinosti – a dio toga svakako je i odabir laka za nokte.

Image
BUDI ORIGINALNA

Citrus manikura novi je trend koji zrači optimizmom - nose ga i slavne dame

Ove godine u trendu su zaista različite boje lakova, od pastelnih do vintage pedikure inspirirane likom Wednesday Addams. Ovih 5 pedikura dominirat će sve do jeseni – i baš im se veselimo:

Tamne nijanse

Ne samo da nas je osvojila kao lik Wednesday Addams, Jenna Ortega inspirirala je modni i beauty svijet i pokrenula trendove koji su obilježili i ovu godinu. Neogotički trend opet dominira modnom scenom – a ovo se odrazilo i na make-up trendove. Goth stil trenutačno je veliki hit, a stigao je i do naših stopala – zato će ovog ljeta veliki trend biti tamne boje lakova za nokte, osobito one mat, koji se još ljepše ističu u kombinaciji s bijelom obućom i ostalim svijetlim detaljima.

Francuska pedikura na nov način

Francuska manikura i pedikura klasik su kojemu ćemo se uvijek vraćati, no ove sezone in je french s malom varijacijom na temu. Što se naših ruku tiče, trendi manikure sad su mikro i metalik french – a što se pedikure tiče, također smo spremne na male promjene klasičnog stila. Tako umjesto uobičajeno nježno ružičaste ili nude nijanse sada biramo svijetlo ljubičastu kao bazu za french – ili pak vrhove u boji umjesto bijelih.

Neonski pastelna pedikura

Pastelne - da, ali u neonskoj verziji. Stiže nam sezona festivala i nastojimo kombinirati boje lakova s upadljivim outfitima koji privlače pažnju. U trendu je tako pastelna svijetlo plava, boja breskve ili ružičasta, ali mora biti neonska:

Neonske pastele bile su omiljene u ovo doba svake godine, posebno među mladima koji posjećuju festivale na otvorenom kao što je Coachella", kaže profesionalna nail artistica Britney Tokio za Byrdie.

Pedikura za one zahtjevne

Ako su ti tamni ili neonski lakovi previše, možda je u tvom stilu više sofisticiraniji stil poput onog koji uključuje nail art. Nail art već je dugo trend među manikurama, ali sada ga želimo i na stopalima. Ako si odlučila sama urediti svoje nokte, budi kreativna i poigraj se sa zgodnim sitnim naljepnicama i kamenčićima koji se stavljaju na nokat i učvršćuju nadlakom. Ako si posebno vješta, možeš tankim kistom naslikati cvjetne detalje ili vitice.

Metalik pedikure

Za visoki sjaj biraj metalik boje lakova koji djeluju posebno elegantno i daju se odlično kombinirati s outfitima u neutralnim tonovima. Osobito je u trendu bakrena metalik pedikura, kao i zlatna, umjesto hladnih tonova.

Image
PROLJETNO-LJETNA ŠPICA

Zagrebačka špica: Modno šarenilo u centru Zagreba prava je inspiracija