Glamurozni, a praktični

4 najveća make up trenda koja trebaš isprobati ovog ljeta

Od odvažnog ruža za usne do prirodnijeg izgleda - ove make up trendove vizažisti su proglasili kao najveće za ljeto 2022.

profimedia-0550927693.jpg
Foto: Profimedia

Sada kada se već polako približavamo kraju prve polovice ove godine, bez ikakve sumnje možemo reći koliko smo se promijenili kad je u pitanju ljepota. Dok smo u 2020. godini imale puno više vremena za eksperimentiranje sa šminkom kod kuće, u 2021. godine smo stavile svoje novo izoštrene vještine na test. Nešto opuštenija ograničenja značila su da će naše usavršene tehnike top obrva i savršeno nanesenog rumenila konačno dobiti svoje vrijeme u središtu pozornosti.

Image
Samo za najhrabrije

Šljokice, kamenčići i biseri na licu - 'it' make up trend

No, budući da smo skoro na sredini 2022. godine, počinjemo vidjeti još više beauty promjena kako se sve više približavamo "starom normalnom".

Dakle, što točno možemo očekivati ​​do kraja ove godine kada su make up trendovi u pitanju? Kao što se već uspostavilo, šminka u 2022. je odvažna i glamurozna, ali na jedan potpuno praktičan način.

S dugim toplim ljetom pred nama, savršeno je vrijeme da počneš eksperimentirati s nekim novim beauty lookovima, a ova četiri vizažisti su izdvojili kao najveće make up trendove - provjeri ih u nastavku!

Odvažne usne

Kako smo službeno ostavili obavezno nošenje maski iza sebe, odvažne boje ruževa za usne jedan su od najvećih trendova za ljeto pred nama. Vizažistica Ehlie Luna za Popsugar je rekla kako očekuje vidjeti žene koje će više riskirati s bojom i oblikom usana. "Ljudi koji su općenito konzervativniji sa svojim glamurom sada više eksperimentiraju sa šminkom kako bi povećali oblik svojih usana", rekla je Luna i dodala da je trend prvenstveno potaknuo viralni video slavnog vizažista Kim Kardashian - Marija Dedivanovića.

Ukrasne perlice i kristalići

Vizažistica Jonet Williamson predviđa veliki povratak ukrasnih perlica, kristala i dijamanata koji će krasiti naše oči ovog ljeta. "Vjerujem da će metalik ukrasi, perlice, kristali i dijamanti dominirati beauty lookovima, a da će se žene držati neutralnog izgleda sa statement detaljima poput ovih".

Sve nijanse crvene

I dok će odvažne boje dominirati ovog ljeta, neki vizažisti vjeruju da će određene boje biti posebno popularne. "Nakon velikog trenda smeđih nijansi iz 90-ih, očekujem vidjeti žene da ponovno eksperimentiraju s bojom", rekla je vizažistica Jonet Williamson i dodala da će najveći trendovi uključivati sve nijanse crvene - od klasične crvene do koraljnih tonova i intenzivnih nijansi bobičastog voća.

Satenska koža

Za ostatak 2022. godine, vizažistica Ehlie Luna predviđa odmak od teškog make upa i vjeruje da ćemo ovog ljeta više vidjeti prirodnije beauty lookove. "Očekujem vidjeti više satenskog finisha i polumatirani izgled. Žene će i dalje izgledati hidratizirano, ali su praktičnije i okrenule su se svježijem i puno prirodnijem izgledu."