Zanimljivo!

Serum za lice kao spas za suhu kosu? TikTokerica tvrdi - da!

Video s TikToka pokazuje da je serum The Ordinary Hyaluronic Acid 2% + B5 promijenio izgled kose jedne korisnice. No, može li stvarno toliko pomoći kod suhe kose?

james-kovin-aSIw5pWb2LY-unsplash.jpg
Foto: Unsplash

Hijaluronska kiselina u proizvodima za njegu kose se upotrebljava već dulje vrijeme. Prema kemičaru Davidu Petrillu, specijaliziranom za kozmetiku, hijaluronska kiselina u šamponima i regeneratorima se veže za vlasi, a zatim kosa dobiva glatkiji izgled i sprječava se lomljenje vlasi.

Image
Mali trikovi

I kosa stari s nama: 5 pravila za njegu kose nakon 40-e

No, korištenje seruma za lice s hijaluronskom kiselinom za kosu se čini pomalo čudnim, zar ne? Uz to se rasipa proizvod koji se ipak kupuje u manjim količinama jer je namijenjen za njegu lica, a može biti neučinkovit. No to nije spriječilo jednu korisnicu TikToka da eksperimentira i podijeli svoje rezultate, a video je pregledan nekoliko tisuća puta.

Kaitlyn Boyer objavila je video, a počela je koristiti ovaj serum jer je na TikToku vidjela da ulja za kosu ne hrane dovoljno suhe vlasi. Svoju suhu kosu tretirala je serumom The Ordinary's Hyaluronic Acid 2% + B5 dva tjedna, a prve rezultate vidjela je nakon dva dana. Nakon dva tjedna korištenja ovog seruma bila je jako zadovoljna, kao što se može vidjeti u videu. Ovaj serum košta oko 45 kuna, a mješavina je hijaluronske kiseline i vitamina B kako bi koža bila nahranjena i zadržala vlagu.

Može li serum s hijaluronskom kiselinom pomoći kosi?

"Hijaluronska kiselina je sredstvo za zadržavanje vlage i umjesto da vlaži kosu, djeluje tako da uvlači vlagu iz okoliša. Kada se nanese na vlažnu kosu, hijaluronska kiselina može zadržati približno 1000 puta veću količinu vode", objašnjava dermatologinja Deanne Mraz Robinson za Allure.

Ova kombinacija u serumu može pomoći kosi da izgleda bolje. "Ima smisla da ova kombinacija hijaluronske kiseline i vitamina B5 pomažu u tretiranju kose", kaže kozmetičarka Ginger King. No ne bismo zbog toga trebali bacati različita ulja za kosu.

Prema dermatologinji Mraz Robinson, možemo koristiti svoje omiljeno ulje za kosu na bazi jojobe ili argana nakon seruma s hijaluronskom kiselinom kako bi se kosa dodatno nahranila ili kako bismo smirili kovrče. Hoćeš li probati?