Test zona: L'Oreal Magic šampon za suho pranje

Najnoviji šampon za suho pranje na tržištu – obećava nevidljivost, fin miris i, naravno, pranje kose bez pranja. No, može li to sve i ispuniti?

Test zona: L'Oreal Magic šampon za suho pranje

S toplijim vremenom kosa nam se češće masti. Barem je meni tako, a i to je normalno - lakše se znojimo, vlasište proizvodi više sebuma koji štiti od suhog zraka i sunčevih zraka. To sve traži i češće pranje kose, za koje nemamo uvijek baš vremena. E tu dobro uskoče šamponi za suho pranje, koji znaju biti mnogima od nas pravi spas jer nam odgode pranje kose za dan ili čak više dana. Znam da meni jesu, jer iako imam kosu koja se ne masti jako, uz pomoć ovih "šampona" ja mogu kosu prati samo 2 puta tjedno.

Naravno, ovaj suhi šampon neće zamijeniti obični proizvod za čišćenje glave. Koristimo ga samo kada je to potrebno, kada želimo brzo osvježiti kosu. Prekomjerna uporaba ove vrste proizvoda može sušiti kožu i ponekad uzrokovati perut. Međutim, kada se nanese glavi, sigurno će olakšati život.

Na tržištu ima mnogo šampona za suho pranje, konkurencija je velika jer ima dosta dobrih – a sada se na tržištu pojavio još jedan - L'Oréal Magic Shampoo nevidljivi šampon za suho pranje i to u nekoliko neodoljivih mirisa. Mi smo imali prilike isprobati tri, od pet. Kakvim se pokazao ovaj najnoviji šampon za suho pranje pročitajte u nastavku...

Što kaže proizvođač?

Iznenadni date? Izlazak poslije treninga? Moraš oprati kosu, a još ti se spava? Imamo magično rješenje! Magic shampoo je prvi* nevidljivi šampon za suho pranje.

Osvježava i daje volumen kosi, za efekt čiste kose bez pranja, a ne ostavlja bijele tragove. Dostupan je u 5 neodoljivih mirisa.

Magično rješenje nanesite u 3 laka koraka: Uz Magic Refresh otkrij magiju!

  • dobro promućkajte prije upotrebe
  • nanesite na suhu kosu s udaljenosti od oko 30 cm od korijena
  • umasirajte vrhovima prstiju
shimmer fallback

Što kažem ja?


Najprije moram nešto reći o pakiranju koje mi se zbilja sviđa. Tirkizno zelena bočica od 200 ml (iste boje kao i L'Oréal Magic Retouch privremena boja za kosu) s vedrim, no diskretnim uzorcima cvijeća baš je nekako otkačena i ljetna. Nije ništa revolucionarno, no ovu ćete bočicu odmah uočiti na polici. Treba reći i da je raspršivač jako dobar i postojanim mlazom na široko raspršuje proizvod.

Mi smo imali prilike isprobati tri verzije Sweet Fusion, Tropical Splash i Fresh Crush (postoje još Vegetal Boost i Rose Tonic). Što se tiče mirisa zaista ne mogu reći za ova tri na točno koji miris me asociraju. Sva tri su veoma svježa i dosta intenzivna na prvi mah (i ako se sprejate u maloj prostoriji) no to se ubrzo pretvara u nježni mirisni povjetarac koji se zadržava u vašoj kosi – i tu se taj blagi miris zadržava čak dosta dugo, pa ako volite mirisnu kosu ovo je dobar odabir. Iako, ne mogu kod svakog jasno definirati na što točno mirišu – najbliže što mogu reći je cvjetno, ali zbilja dobro mirišu. U stvari, općenito što se tiče mirisa (samog mirisa i koliko se zadržava u kosi) ovo je definitivno jedan od boljih sprejeva na tržištu.

shimmer fallback


I sada dolazimo do onog najvažnijeg – njegovih performansi, odnosno do toga ostavlja li bijele tragove u kosi, te kako upija masnoće na kosi. L'Oréal Magic šampon zaista je šampon koji ostavlja minimum minimum tragova na kosi. To se dobro vidi sprejanjem na crnu majicu (test koji sam za usporedbu koristila u našem više šampona za suho pranje) – gornji dio majice je nasprejan sprejem pa ostavljen da se osuši i samo lagano rukom otepen, dok se na donjem vidi kako izgleda kada se tek sprej naspreja. Kao što se vidi – sprej ostavlja minimalne tragove i odmah na samom početku, a kamoli nakon što otepete i očetkate kosu. Zaista se može reći da je ovo nevidljiv šampon za suho pranje što je odlična vijest za tamnokose dame!

I po pitanju upijanju masnoća je dobar! Ako kosa nije zaista veoma masna – dobro će upiti višak ulja s vlasišta i dati joj prilično impresivan volumen. To mi je jedna od najdražih stvari kod njega! Kosa je osvježena, puna volumena i je lako oblikovati. I trajnost mu je dosta dobra pa će ta "svježina" potrajati najmanje cijeli dan, no već idući dan potrebno je pranje kose, što je u stvari i ok jer ovi šamponi i jesu samo kratki privremeni spas.
Važno mi je i to da mi ovaj šampon nije iziritirao ili isušio vlasište, u smislu pojave peruti i svrbeži, već da je jako ugodan "za nošenje".

Cijena mu je oko 35 kuna, što je ok i veoma slično kao ostali suhi šamponi, tako da bi zbog toga i dobrih performansi ovaj šampon mogao donijeti priličnu pomutnju među sličnim proizvodima. Hoće li s trona svrgnuti slavni Batiste? Vjerojatno neće, no uopće ne sumnjam da će se puno žena zaljubiti u njih. Meni se definitivno jako sviđaju, i namjeravam kada ovaj potrošim, kupiti upravo ovaj proizvod.

 A jedna od vas imat će prilike i sama isprobati L'Oréal Magic šampon za suho pranje, kliknite dolje na naše darivanje!

Image

Veliko sučeljavanje šampona za suho pranje! Koji je najbolji?

shimmer fallback
Pratite nas
2023. Sva prava pridržana.