Test zona: isprobali smo novi Maybelline SuperStay Stick

Puder, korektor, highlighter i stick za konturiranje? Zvuči predobro da bi bilo istinito!

Test zona: isprobali smo novi Maybelline SuperStay Stick

Misli li još netko od mene da je DM veoma lukav što na blagajni nudi proizvode po posebnim cijenama? O čemu god se radilo, teško mi se oduprijeti tom pitanju "A želite li..." i onda što god se već nudi dvije zubne paste za cijenu jedne ili neka nova maskara.

Ovog puta radilo se o jednom novijem proizvodu riječ je o puderu u obliku sticka kozmetičke kuće Maybelline. Kako sam svojedobno obožavala Max Factorov Pan stick (i još uvijek mi je dobar, samo smo bombardirani s toliko kozmetičkih proizvoda da stalno isprobavam nešto novo i nikako da mu se vratim), a i imali su dovoljno svjetlu nijansu za moju put - što uopće nije tako česta pojava, pa rekoh isprobat ću ga.

Što i jesam. Iste sekunde kad sam izašla iz trgovine. Zato nemojte zamjeriti što se na fotografijama vidi trag korištenja. Prekasno mi je sinulo da bi to mogla i recenzirati, a da za to moram pofotkati prije korištenja jer naprosto ljepše izgleda.

Image


Kakav je ovo proizvod?

Izgleda da se ovi stickovi ponovo vraćaju. Već neko vrijeme imamo L’Oréal Paris Infallible stick a evo sada i ovog od Maybelline. Njihov SuperStay Multi Use Foundation Stick Makeup je kao što mu i ime govori puder u sticku s krem-u-mat formulom koja pruža iznimnu prekrivenosti i besprijekoran finiš. Proizvod se nalazi u bijelom, elegantnom pakiranju gdje je stick s jedne strane, a s druge je mala blender spužvica za jednostavnu aplikaciju dok smo u pokretu.

Sam stick iznenađujuće je malen. Ima tek 7.5 grama – dok tekući puderi imaju najmanje 20 ml/grama. Što znači ako ga planirate koristiti kao podlogu za cijelo lice (što mu je i primarna namjena) neće vam baš dugo potrajati. Inače se može koristiti i kao korektor ili highlighter te kao stick za konturiranje.

Image


Nema baš puno nijansi

Kako imam veoma svijetlu put odabrala sam najsvjetliju nijansu 005. U mom DM-u bilo je dostupno tek 4 nijanse – što zaista i nije puno opcija za sve tonove i nijanse kože. Ova najsvjetlija nijansa veoma je svijetla i odgovarat će i najvampirskijoj puti poput moje.

Što se tiče konturiranja, nisam sigurna da je bilo koja od nijansi dobra opcija za nas s jako svijetlom puti jer pomalo vuku na narančasto, no možda to neće smetati ženama s nešto tamnijom ili toplijom puti od moje.

Sam stick je zaista kremast u početu o postaje mat na koži, lako se nanosi, razmazuje i blenda. Umjereno je pigmentiran i dobro prikriva nesavršenosti na koži te prilično dugo traje na koži. Kako je mat, zna se "uloviti" na suše dijelove kože - pa isam sigurna hoće li odgovarati ženama sa sušom kožom. Što se spužvice tiče – ona je ok ako stvarno negdje i moraš na brzinu popraviti makeup, ali ne bih je preporučila za neko konkretno nanošenje jer je naprosto premala i definitivno nije bolja od Beauty blendera ili čak sličnih mu kopija.

ImageImage


Praktičan, ali pomalo skup

Sve u svemu riječ je o proizvodu koji je praktičan, neće vam zauzimati puno mjesta u torbici i nećete morati strahovati hoće li se razliti. Za manje popravljanje makeupa usput i kao korektor (i za one kojima nijanse pašu super highlighter i kremasti stick za konturiranje) je jako dobar. No naprosto ga ima premalo da bi bio puder za lice za neka ozbiljnija nanošenja. Ali pretpostavljam da je i zamišljen samo za korištenje "s nogu".

Cijena mu je za 7.5 g 74 kune, što ga čini najskupljim među konkurencijom (L'Orealov Infallible stick je oko 66 kn za 9 grama, a Max Factorov Pan stick 35 kn za 9 g). Proizvod je prilično dobar. No je li toliko dobar da bi ga kupila opet? Ne bih rekla. Isprobat ću još ovaj L'Orealov, a mogla bih se vratiti i staroj ljubavi Max Factoru.


Image


Izvor slike: oakandjames.com (pogledajte ovdje suporedbu ta dva sticka)
Jel samo meni ovaj Maybellineov izgleda kao da ima i puno manje od 7.5 g u usporedbi s L'Orealovih 9 g?