Šarenilo na noktima

'Swirl' nokti: Retro manikura koju svi žele ovog ljeta

'Swirl' manikura inspirirana je psihodeličnim 60-ima, a ovaj retro look uključuje jednu ili nekoliko zakrivljenih linija na noktima te zapravo stvara oblike koji izgledaju poput vrtloga na tvojim noktima

swirl manikura.jpg
Foto: Instagram/gelsbybry

Tijekom posljednjih mjeseci ispunjavale smo mapu spremljenih fotki na Instagramu s brojnim idejama za manikuru - od francuske manikure sa šarenim twistom i ombré manikurom do šljokičastih noktiju i cvjetnih uzoraka. No, jedna od njih trenutno se nalazi na vrhu našeg popisa želja.

Image
Šareno i razigrano

Psihodelični uzorci hit su i u manikuri, a evo kako ih napraviti kod kuće

Takozvani 'swirl' nokti u posljednje vrijeme konstantno nam iskaču na društvenim mrežama i savršena su manikura za ljetne dane. Ovaj retro look inspiriran psihodeličnim 60-ima uključuje jednu ili nekoliko zakrivljenih linija na noktima te zapravo stvara oblike koji izgledaju poput vrtloga na tvojim noktima.

Vrtlog može biti kakav god želiš: od vrha do dna, na cijelom noktu, samo na jednom dijelu, gust koliko želiš i bilo koje nijanse; istom bojom ili različitima - radi se samo o stvaranju istovremenog zabavnog i umirujućeg izgleda.

Iako ćemo najvjerojatnije tražiti ovu manikuru u salonima, neki će je možda htjeti isprobati i kod kuće, a ako si ti jedna od onih sa spretnim rukama, obavezno koristi kvalitetne i visoko pigmentirane lakove kako se ne bi razlili tijekom nanošenja. Također, vrtloge ćeš najlakše napraviti kistom, samo nemoj zaboraviti očistiti kist prije upotrebe svake nove boje.

Možda na prvu izgleda komplicirano, ali sve što trebaš napraviti je izabrati omiljene boje i malo se poigrati. Što kreativnije, to bolje, a rezultat će svakako biti jedna od najljepših ljetnih manikura ove godine.

Stoga, bez obzira jesi li u potrazi za idejama koje ćeš pokazati u salonu ili pomoću kojih ćeš sama stvoriti ovaj psihodelični retro look, u nastavku smo izdvojile neke od najljepših 'swirl' manikura koje smo dosad vidjele.

Monokromatska 'swirl' manikura

Ako ti se sviđa ideja da koristiš više od jedne nijanse, ali ne želiš ništa previše upadljivo, biraj nijanse u istoj paleti boja.

Francuska 'swirl' manikura

Ako moramo izdvojiti najpopularniji ovogodišnji trend u manikuri to je definitivno francuska manikura s twistom, a ako si već isprobala šarene vrhove, sada je vrijeme da daš šansu i vrtoglavim linijama.

Pastelna 'swirl' manikura

Pastelne nijanse veliki su hit svakog proljeća i ljeta, kako u modi, tako i u manikuri, a u sklopu 'swirl' manikure možeš isprobati više nijansi: po jednu za svaki prst.

Kontrastna 'swirl' manikura

Spajanje crvene i ružičaste postalo je chic način postizanja privlačnog sukoba boja. Odaberi jednu kao glavnu nijansu, a drugu upotrijebi za naglaske.

Nude 'swirl' manikura

Za bazu na noktima odaberi nude nijansu i dodaj prigušene vrtloge za suptilan, a opet efektan finish.

Cvjetna 'swirl' manikura

Što se tiče noktiju, čvrsto vjerujemo da više - više. Zašto ne bi spojila 'swirl' manikuru zajedno s cvjetnim uzorkom i postigla ultimativan ljetni šareni look.