Božić, blagdan koji se provodi u krugu obitelji i prijatelja obično u intimnijoj atmosferi, je iza nas. A to znači da nam kroz nekoliko dana slijedi najluđa noć u godini – doček nove 2012-te! Bilo da ste ove godine odlučili nekud otputovati, bilo da ćete je dočekati na nekom ludom partyju ili u uskom krugu prijatelja – doček Nove godine savršena je prilika da se dotjerate.
O makeupu i odjeći već smo pisali, a sada je red došao i na frizure. Najluđa noć u godini savršena je za eksperimentiranje s frizurama. Bilo da imate dugu, srednje dugu ili kratku kosu, ravnu ili kovrčavu – izbor frizura koji vam je na raspolaganju ogroman je, a mi ćemo ovdje predložiti neke od njih. Neke ćemo i podrobnije objasniti, neke ćete sami lako moći napraviti, dok ćete za neke morati zamoliti svog frizera da vam ih rekreira.
Šarena pundža - Skupite kosu u rep. Za gumicu zataknite jedan kraj tkanine. Omotajte kosu tkaninom i nakon toga kosu omotajte u pundžu i pričvrstite drugom gumicom.
Drugačija pundža – izravnajte i zagladite kosu. Napravite niski rep iza jednog uha, rep presavinite napola i omotajte oko gumice te pričvrstite ukosnicama.
Svečana pundža - Dlanovima u suhu kosu utrljajte malo voska. Razdjeljak napravite s lijeve ili desne strane, a tada „zarolajte“ prema unutra postepeno kosu od čela prema zatiljku i onda pričvrstite ukosnicama. Isto napravite i s druge strane, a zatim prekrižite repiće i zarolajte ih u pundžicu i pričvrstite ukosnicama. Dodajte ukrasnu kopču ili ukosnicu.
Zarolana pundža - Razdjeljak napravite nisko na lijevoj strani. Uhvatite široki pramen kose na tjemenu i čvrsto ga zarolajte. Zarolani pramen gumicom zavežite s ostatkom kose u niski rep s lijeve strane. Rep podijelite u dva dijela. Zarolajte jedan i zatim ga omotajte oko gumice, pričvrstite ukosnicama. Zatim zarolajte i drugi dio repa i omotajte oko manje pundžice i pričvrstite ukosnicama.
Kreativne kečke - Za volumen na tjemenu kosu lagano natapirajte i pošpricajte fleksibilnim lakom za kosu. Podijelite kosu u dva dijela, a zatim svaki od njih podijelite na još dva dijela. Kosu „vežite“ u čvorove (kao na cipelama) i ponavljajte sve dok ne stignete do vrhova. Zavežite gumicom.