Dodaj malo boje

Novi 'it' zimski trend u šminkanju - smokey plavo sjenilo

Ledeno plavo sjenilo pruža savršen odmak od nude nijansi na kapcima, a imamo i nekoliko ideja kako rekreirati ovaj look

plavo-sjenilo.jpg
Foto: Unsplash

Plavo sjenilo u posljednje vrijeme možemo vidjeti posvuda - čini se da su svi, od vizažista i Instagram it djevojaka pa sve do J. Lo, pali pod njegovu čaroliju. Riječ je o smokey plavom sjenilu koje je savršen izbor za zimu.

Image
Uči od najboljih

Ako želiš unaprijediti svoje make up vještine, zaprati ovih 5 beauty influencera

Ako želiš mali odmak od nude nijansi, zagasito plava na očima definitivno je boja za koju se trebaš odlučiti. Ipak, svatko tko prati Instagram beauty trendove zna da ih je puno teže rekreirati nego što to zapravo izgleda.

Srećom, tu u pomoć stiže TikTok - vizažistica Muriëlle van Schaik na svom je TikTok profilu podijelila video u kojem pokazuje kako ona to radi. Njezina tajna? Započinje stvaranjem smokey  oblika krila s tradicionalnijom crnom nijansom koju nanosi preko kapka i do pola ispod oka prije nego što nanese svjetlucavu tamnoplavu nijansu preko toga, u sredinu svog kapka i preko crnog sjenila ispod oka.

Kako bi svojim očima dala svjetlucavi sjaj, stavlja svjetlucavi highlighter na unutarnji kut očiju, a zatim za dodatnu definiciju nanosi tamnoplavi eyeliner duž gornje i donje linije očiju, oblikujući ga u krilo na na vanjskom rubu.

Naravno, kao i sa svime, najbolja plava nijansa za tebe ovisit će o tome koliko hrabar look želiš postići, a ako nemaš inspiracije, u nastavku pogledaj nekoliko odličnih lookova s plavim sjenilom u glavnoj ulozi koje možeš rekreirati već danas.

Sjajni plavi smokey 

Za nešto jednostavniji look koji izgleda smokey  bez napora, inspiriraj se lookom glumice Aisse Maige - ona na sebi ima ledeno plavo šljokičasto sjenilo koje savršeno izgleda.

Mat plava

Za pomalo neobičan i nesvakidašnji look koji izgleda malo nespretno, ali nevjerojatno originalno, ovaj slikarski mat plavi look koji je kreirala vizažistica Tannia T savršen je izbor.

Plava na sredini kapka

Nijansa plave u ovom je looku nanesena samo na sredinu kapaka. Klasična struktura crne olovke i dalje je tu kako bi pomogla uokviriti oči, ali bljesak plave boje u sredini osigurava da se pozornost privuče na oči.

Plava kao eyeliner

Počni s tamnijom bojom poput crne ili smeđe olovke i napravi krilo kako bi svojim očima dala mačji oblik i neku definiciju, a zatim dodaj crtu plave, tik uz liniju trepavica.

Dvije nijanse

Pogledaj pomno i vidjet ćeš da je cijelo oko obloženo kobaltno plavom, a svjetlija tirkizna nijansa pomaže posvijetliti ispod oka. U kombinaciji, ove nijanse čine da se tamne oči lijepo ističu, a trik da to postigneš je da pronađeš pigmentirana sjenila, a na trepavice naneseš puno crne maskare.

Full smokey 

Full smokey  eye zahtijeva puno miješanja, suptilnu gradaciju nijansi i puno uokvirivanja oko trepavica - tamnoplavo sjenilo nanesi bliže liniji trepavica i nanesi puno maskare kako bi stvorila full smokey  efekt koji će izgledati nevjerojatno.

Pratite nas
2023. Sva prava pridržana.