Svijet glamura

Zavoli sebe takva kakva jesi: Ove slavne dame ne mare za beauty trendove i to nam je top

Sve više se žene okreću sebi i osluškuju svoju dušu i um kako bi više uživale u životu, ali i istaknule svoju osobnost

profimedia-0780594069.jpg
Foto: Profimedia.hr

Svako vrijeme ima standarde ljepote i s vremenom se potpuno nametnu. U određenim periodima su se žene s oblinama smatrale ženstvenima, a zatim su se slavile žene bez oblina. Nekada su bile najmodernije tanke obrve, dok se danas slave žene s punijim usnama i sav svijet ljepote ide u tome smjeru.

Image
Najvažniji korak beauty rutine

Ljepota kreće od čiste i zdrave kože: pogledaj kako izabrati najbolje sredstvo za čišćenje lica

No žene su se počele sve više opirati trendovima u kojima se ne osjećaju ugodno. Ljepota je u različitosti, odnosno u jedinstvenosti. Tek kada prigrlimo sebe i svoje tijelo sa svim jedinstvenostima i nesavršenostima - tek tada ćemo se osjećati najbolje. Upravo zato je važno podsjetiti na sljedeće standarde ljepote koje sve više žena odbija i odlučuje uživati u svojoj ljepoti i životu bez pritiska.

Usporavanje starenja

Bore oko očiju i usana, sijeda kosa, suha koža i mnogi drugi znakovi starenja su često noćna mora svake žene. No treba znati da mnogo toga utječe na starenje. Stvar je u tome da proces starenja ne ovisi samo o okolini i stupnju brige o sebi nego i o genetici i općem zdravlju. Sve više slavnih dana ponosno pokazuje znakove starenje poput bora i da se proces starenja odvija na različite načine i da su žene jednako lijepe. I ono što je najvažnije da ne moraju skrivati svoje tijelo i lice.

Image
Foto: Profimedia.hr

Pune usne

Još jedan trend potpuno je zavladao svijetom - žene žele imati pune usne. Osim toga, kako tijelo stari i usnice se smanjuju pa žene s godinama sve više osjećaju pritisak oko usana. Može se čak reći da je zapadno društvo čak i opsjednuto ovim dijelom tijela. Danas su fileri na bazi hijaluronske kiseline najpopularniji alati za postizanje ovog rezultata. No liječnici sve više upozoravaju da je potrebno pametno koristiti ove beauty tretmane. No postoje žene koje se vrlo jasno odupiru ovim trendovima i samo koriste šminku.

Image
Foto: Profimedia.hr

Savršen oblik tijela

Žene s tankim strukom, savršenim grudima i bokovima već dugo imaju najpoželjniji oblik tijela. Vlasnice tankog struka i raskošnjih grudi privlače zadivljene poglede na sebe, dok bi se druge žene trebale osjećati da nisu savršene. No sve više žena na crvenom tepihu nosi različite modele haljina bez obzira imaju li "savršen struk" i mjere tijela. Ako žene žele mogu puno toga vizualno naglasiti odabirom odjeće ili samo nositi ono što im se sviđa.

Image
Foto: Profimedia.hr

Savršeno bijeli zubi

Svijet je postao opsjednut još jednom stvari - savršeno bijelim zubima. Reklame za paste za zube obećavaju savršeno bijele zube. A često s ekrana i crvenih tepiha vidimo da zasljepljujuće bijele zube. No svi znamo da su prirodni zubi malo žućkaste boje. No iako se čini da sve više ljudi juri kod stomatologa kako bi imalo bijele zube, ipak neke holivudske zvijezde pokazuju da poštuju svoje prirodne zube i nijanse.

Image
Foto: Profimedia.hr

Potraga za mladošću

Bore su postale jedan od najvećih neprijatelja - stvaraju sumoran izgled i dodaju još nekoliko godina,. Kako bi se riješile tih znakova starosti, žene troše novac na botoks i filere. No, sve te stvari ženama oduzimaju sve ono što je priroda podarila — njihovu prirodnu ljepotu i jedinstvenost. Osim toga, mnoge žene, a sve više i muškarci, potpuno pretjeruju s upotrebom ovih beauty tretmana. Slavna glumica Cameron Diaz priznala je da se jednom potpuno pogubila u potrazi za mladošću. "Radije želim gledati u lice koje stari nego lice koje mi ne pripada”, rekla je u svojoj knjizi i već godinama pokazuje lice bez botoksa.

Image
Foto: Profimedia.hr