Vrijeme je za promjenu

Velikih 6 - ovo će biti najveći trendovi u bojenju kose ovog proljeća

I ovog proljeća ćemo vidjeti neke nove, ali i neke stare trendove u bojenju kose, a ovih šest boja bit će najveći hit

boja-kose.jpg
Foto: Unsplash

Proljeće samo što nije stiglo, a za one koji žive za toplije mjesece u godini, ne postoji bolji način da proslave preživljavanje još jedne tmurne zimske sezone od odabira nove boje za kosu koja će osvježiti cjelokupni look.

Image
Okupana suncem

Medeni pramenovi - boja kose koja donosi osjećaj proljeća

Bez obzira jesi li netko tko preferira neutralnije nijanse koje ne zahtijevaju održavanje, ili si potpuno spremna prigrliti proljetne vibracije i dobiti zabavnu boju kose, ako je vjerovati stručnjacima, ovog proljeća bit će za svakoga ponešto.

Kao i svaka sezona, tako i proljeće sa sobom nosi neke nove (ali i već viđene) trendove u bojenju kose, a u nastavku ti donosimo njih šest kojima stručnjaci predviđaju veliku popularnost i koje bismo definitivno htjele isprobati.

Luksuzna brineta

Sjećaš li se trenda "skupe brinete" koji je bio posvuda ove zime? Stručnjaci kažu da će luksuzne smeđe boje kose biti "in" i ove sezone. "Za proljeće 2022. predviđam da ćemo nastaviti s tamnim brinetama", za InStyle kaže Richy Kandasamy, slavni kolorist. "Međutim, dodat ćemo hladnije nijanse kako bismo stvorili dimenzionalne naglaske za laganiju proljetnu vibru."

Chase Kusero, slavni kolorist, također kaže da bilježi porast interesa za smeđe nijanse. "Imam klijente koji sve više traže luksuzne, bogate smeđe boje s rubom", kaže. "Razmisli o tamnoj boji hrasta i toploj butterscotch nijansi sa svjetlijim pramenovima kako bi izgledu dodala mladenački osjećaj."

Bakreno crvena

Slavni kolorist George Papanikolas kaže kako predviđa da će bakreni tonovi biti ogromni. "Nešto toplija od tipične đumbir nijanse, bakreno-kestenjasta boja srednje je crveno-smeđe boje s naznakom začina i savršena je za one koji više vole crvenu nijansu prirodnog izgleda koja je samo malo hrabra", kaže za InStyle.

Međutim, ako tražiš svjetliju i hrabriju crvenu kosu, Kandasamy kaže da će plamen crvenog bakra biti još jedan sjajan odabir. "Zapaljeni crveni bakar bit će veliki trend ovog proljeća", predviđa on. "Topao, intenzivan, elegantan i nadasve trendi, ovaj blistavi bakreni ton nosit će svi."

Hrabre boje

Za one koji žele isprobati življe i hrabrije nijanse, Kandasamy kaže da su takve boje potajno smještene unutar kose izvrsne za početak. "Općenito, održat ćemo boju prirodnom, ali ćemo dodati skriveni, svijetli dodatak koji se može vidjeti kada je kosa podignuta ili oblikovana na specifičan način", kaže. Ovaj trend kose također ti omogućuje da se poigraš živopisnom nijansom koja ne zahtijeva toliko održavanja.

Ringlighting Balayage

"Ringlighting balayage u biti stvara jače pramenove koji uokviruju lice", kaže Papanikolas. Cilj ringlighting balayagea je izbjegavanje oštrih linija. Svjetlija nijansa koja uokviruje lice trebala bi biti nježna u korijenu i postupno postati gušća i svjetlija kako se spuštamo niz kosu, objašnjava on. Ovi jaki okviri za lice dat će ti dašak plave boje bez potrebe za izbjeljivanjem cijele kose, a boja je vrlo jednostavna za održavanje.

Bombastična plava

"U salonu moji klijenti traže plave nijanse koje su lakše za održavanje i koje su mekše u odnosu na svijetle platinaste", kaže Kusero. "Zamisli nijanse bademovog mlijeka, sojinog mlijeka, zobenog mlijeka ili indijskog oraščića – blijede nijanse koje su prirodnije i omogućuju klijentima dulje vrijeme između posjeta", kaže za InStyle.

Pastelne ružičaste i ljubičaste

Odvažni trend u bojenju kose kojemu Kusero predviđa golemu popularnost su pastelne ružičaste i ljubičaste nijanse. Bilo da se odlučiš za punu boju ili samo za pramenove koji uokviruju lice, on kaže da su lila i pastelno ružičaste nijanse zabavni i mladenački načini za dodavanje blještavila u kosu.

Pratite nas
2023. Sva prava pridržana.