Saznale smo sve o karboksiterapiji, tretmanu protiv celulita, ali i strija

Svake godine pred ljeto mnoge žene se nađu pred istim problemom, kako smanjiti celulit. Ovaj put smo za pomoć pitale dr. Josipa Zekića, specijalista dermatovenerologije

Saznale smo sve o karboksiterapiji, tretmanu protiv celulita, ali i strija

"Karboksiterapija je novootkriveni gral estetske medicine  to je siguran i efikasan tretman protiv naslaga celulita, strija, ali i podočnjaka. Znanstveno mu je dokazana djelotvornost i sigurnost primjene te aparati koji se koriste za aplikaciju podliježu strogim CE I FDA normama. Koristi se na području vjeđa i podočnjaka, vrata, lica, ruku, nogu, trbuha i stražnjice. Ono što je najbitnije bezopasan je tretman bez trajnih nuspojava", ispričao nam je dr. Josip Zelić iz zagrebačkog Holistic centra zdravlja. Naime, dr. Zelića smo pitale koji tretman je trenutačno hit u pripremama za ljeto i naravno riječ je o tretmanu koji skida i strije i celulit. 

Image"Karboksiterapija je zapravo kontrolirani proces unošenja male količine ugljikovog dioksida (CO2) pod kožu problematičnog dijela tijela. Nakon što tijelo otkrije strani ugljikov dioksid, započinje proces kemotaksije odnosno koncetriranja crvenih krvnih zrnaca na tretiranom području. Crvena krvna zrnca donose velike količine kisika na tretirano područje te se značajno poboljšavaju protok krvi i pojačava cirkulacija. Trenutačno se osjeti povećanje elastičnosti kože, promjena boje kože u zdravo ružičastu te joj se vrača izgubljeni sjaj i hidratacija.", objašnava dr. Zelić. te dodaje kako je tretman moguće koristiti na više načina i riješit se više problema. 

ImageU Holistic centru karboksiterapiju koristimo za:
Tretiranje celulita – celulit su naslage masti i loše organiziramog veziva koje se nalaze ispod kože i daju joj neravan oblik. Ubrizgavanje CO2 u te masne naslage i vezivo razbijamo poremečenu strukturu  tkiva koja se potom reorganizira. Karboksiterapija je dokazano efikasna metoda u borbi protiv celulita i mnoga su istraživanja potvrdila umanjen stupanj celulita  nakon tretmana karboksiterapije.

Strije – nastaju tijekom rupture dermalnog kolagena naglim širenjem kože zbog trudnoće, porasta tjelesne mase ili slično. Stimulacijom pojačanog oslobađanja kisika nakon tretmana karboksiterapije, dermalni kolagen na tretiranom tkivu se oporavlja i ublažuje izgled strije.


Podočnjaci i tamna koža oko očiju - nastaju slabom cirkulacijom krvi u tom predjelu zbog čega se deoksigenirana krv nakuplja oko očiju. Tretmanom se drastično povećava cirkulacija i efekt je vidljiv odmah nakon tretmana.

Ozljede mišića i ligamenata - poboljšana cirkulacija krvi predstavlja i efikasnije zacjeljivanje ozljeda nastalih sportskim aktivnostima ili slično te je kvaliteta tkiva i mogučnost ponovne ozlijede smanjena

Sam tretman je i poprilično brz jer traje između 15 i 30 minuta što znači da doista možemo naći vremena za njega. 

Image


"Trajanje ovisi i o području koje se tretira, te se pacijent odmah nakon tretmana vraća svojoj rutini.. Sljedeća 24 sata jedino se izbjegava kupanje i plivanje.", objašnjava dr. Zelić. Broj tretmana potrebnih za potpuno zadovoljstvo i željeni efekt, no dr. Zelić ističe kako je iza njega velik broj obavljenih karbositerapija, edukacija i zadovoljnih pacijentata.