Omiljena ljetna frizura

Saznale smo kako postići savršene valove na kratkoj kosi

Pronašle smo najbolje tutoriale uz koje ćeš bez problema napraviti savršene valovite uvojke na svojoj kratkoj kosi

kratkakosa-valovi.jpg
Foto: Instagram/shorthair_love

Pomalo neuredni i naizgled bez napora, valoviti uvojci u kosi omiljen su look koji izgleda kao da smo upravo došle s plaže, a pristaje baš svakoj boji i duljini kose. No, iako izgledaju vrlo jednostavno za napraviti, ne uspiju svima iz prve - a posebno ako govorimo o kratkoj kosi, gdje imamo puno manje duljine s kojom možemo nešto napraviti i gdje su šanse da opečemo prste na peglu za kosu puno veće.

No zato smo ovdje i to kako bismo dokazale da stvaranje prekrasnih valova na kratkoj kosi nije nešto što mogu učiniti samo frizeri - to možeš napraviti sama kod kuće, a sve što ti je potrebno su uvijač za kosu, pegla za kosu ili pak traka od ogrtača.

Image
Kratko, ali slatko

Osam kratkih frizura koje će dominirati ovom godinom

Uz malo vremena i strpljenja, i ti možeš imati savršenu valovitu frizuru kao s plaže, čak i ako imaš kratku kosu, a mi smo pronašle neke najbolje tutoriale koji će ti u tome pomoći.

Valoviti uvojci uz pomoć trake od ogrtača

Vjerojatno smo svi čuli za ovaj trik uz pomoć kojeg možeš dobiti savršene kovrče - a on funkcionira i na kratkoj kosi. Vlogerica Jocelyn McClellan u svom je videu pokazala kako napraviti valove kod kuće, i to na kratkoj, finoj kosi, a sve što će ti biti potrebno je pjena za kosu, pomalo vlažna kosa i traka od ogrtača.

Valoviti uvojci uz pomoć uvijača za kosu

Vlogerica Chloe Brown ima kratku bob frizuru, a za sve koji misle da ovakve uvojke ne možeš napraviti na kratkoj kosi, njezin će tutorial uvjeriti u suprotno. Uvojci u ovom videu u početku izgledaju pomalo nespretno, ali to je zapravo ključ - čvrsti i dugi uvojci, koje si našpricala sprejem za kosu, na kraju postaju voluminozni valovi nakon što prstima lagano prođeš po njima.

Valoviti uvojci uz pomoć pegle za kosu

Vlogerica Sadora Paris ne samo da ima prirodnu i bujnu kosu, već i čarobnu vještinu koja joj omogućuje stvaranje raskošnih valova koristeći samo peglu. Nakon što je u potpunosti ispeglala kratku kosu, frizuru radi dio po dio, kotrljajući svoju peglu naprijed-nazad, stvarajući lagane valove. Na kraju dodaje malo spreja za postizanje dodatnog volumena i ima savršenu frizuru.

Valoviti uvojci bez toplinskog oblikovanja

Ovo je gotovo ista frizura koju si slučajno napravila kao dijete nakon cijelog dana na plaži. Ova vlogerica ima prirodno kovrčavu kosu, a ako ju ti nemaš, pokušaj vlažnu kosu našpricati ravnomjernim slojem spreja s morskom soli prije nego što napraviš pletenice. Spavaj s pletenicama, ujutro ih nježno razmrsi, a kosi dodaj još malo slanog spreja i spremna si za dan.