Redoslijed nanošenja proizvoda za njegu kože je važan

Nauči kako da dobiješ što bolje rezultate koristeći svoje najdraže losione i kreme

Redoslijed nanošenja proizvoda za njegu kože je važan

Najvažniji proizvodi za savršenu rutinu njege kože su serumi, uljr, hidratantna krema, sredstvo za čišćenje, piling, kiseli piling i maske. Kada si nabavila sve bitne proizvode za tvoj tip kože, važno je da naučiš pravila način nanošenja istih.

Image

Top 8 kultnih beauty proizvoda kojima se uvijek rado vraćamo

Je li važan redoslijed kotištenja?

Možda si čula kako stručnjaci preporučuju nanošenje krema od tanjih do debljih, a ovo nije samo mit. Uvijek trebaš nanositi proizvod od najtanjeg do najdebljeg kako bi postigla maksimalnu učinkovitost svakog od njih. Ujutro nanosi proizvode koji će spriječiti oštećenje i zaštititi kožu od okoliša i onečišćenja, a navečer više slojeva.

Pamela Marshall, klinička estetičarka i osnivačica američke klinike za kožu lica Mortar & Milk, slaže se da je slojevitost važna, ali je rekla da to nije cijela priča.

"Proizvodi za njegu kože kupljeni u kozmetičkim trgovinama smatraju se kozmetičkim proizvodima, a to znači da njihove formulacije ne smiju proći vanjski mrtvi sloj kože, naš stratum corneum", rekla je. 

shimmer fallback


(FOTO: Pixabay)

Evo kako bi trebala izgledati rutina

Evo kako pravilno sastaviti svoju rutinu za jutro i noć. Imajući u vidu da su potrebe za njegom kože različite, ovo su opće smjernice. 

Tipična jutarnja rutina:

 • Sredstvo za čišćenje
 • Sprej za lice 
 • Serum
 • Ovlaživač
 • Krema sa zaštitnim faktorom


Tipična večernja rutina:

 • Sredstvo za čišćenje 
 • Sprej 
 • Kiseli jastučić, tonik ili kemijski eksfolijant
 • Retinol, ako se koristi 
 • Serum
 • Uljeshimmer fallback


(FOTO: Pixabay)

Sredstvo za čišćenje

Preporučuje se uvijek dvostruko čišćenje, počevši od gela za masnu i normalnu kožu te hidratantnog nježnog sredstva  za nježniju kožu, a zatim u svoje rutinu uključi sredstvo za čišćenje na bazi kiselina. 

Tonik, kiselinski jastučići ili kemijski pilingi

Kisele, kemijske pilinge i tonike treba koristiti izravno nakon čišćenja kao "pripremni" korak. Kiseli jastučići pomažu potaknuti promet kože i pripremiti kožu za primanje drugih sastojaka. Tonici se koriste za pripremu kože za sljedeće korake, kao i za uravnoteženje pH plašta kože. Pronađite onu prikladnu za tvoj tip kože. Ali, ako patite od stanja poput rozacee, trebali bi izbjegavati tonike jer će ti nadražiti kožu. Studije su otkrile da tonici djeluju korisno na druga stanja kože, poput akni. 

Vitamin A

Vitamin A odnosno retinoidi, sastojak je sastojaka broj jedan koji se preporučuje u borbi protiv starenja, promjene boje i akni. Nusprodukti vitamina A mogu biti dostupni u različitim oblicima, obično u serumu ili kremi. Retinol spada u širu kategoriju retinoida / vitamin A.

Krema sa žaštitnim faktorom 

Sunčana krema širokog spektra uvijek se treba primjenjivati ??zadnja, zimi ili ljeti. Preporučuju se SPF 30 ili SPF 50. Izgradnja tvoje rutine mora se odvijati polako i pažljivo. Upoznaj svoju kožu prije svega i shvati što ti treba. Imaj na umu da brandovi moraju prodavati svoje proizvode, ali koristite zdrav razum kako bi zapravo mogli raditi za tebe. To što je nešto u trendu ne znači da ga moraš koristiti ga. Operi lice pravilno, nemoj pretjerivati s pilingom.

shimmer fallback


(FOTO: Pixabay)


Pratite nas
2023. Sva prava pridržana.