Razlozi zbog kojih imaš puno uraslih dlačica oko bikini zone

Sve to radimo, a tako je očito...

Razlozi zbog kojih imaš puno uraslih dlačica oko bikini zone

Ljeto je sve bliže a ono svake godine uz svoje radosti dovede i jednu muku, potrebu za redovitom depilacijom. Sve želimo da nam koža u kratkim hlačicama, suknjama i bikiniju izgleda besprijekorno, a te nam planove katkad pomute neželjeni gosti – urasle dlačice.

Dok neke žene nemaju previše problema s time, ima nas puno koje nikako ne možemo izaći na kraj s ovim problemom. Naravno da je za urasle dlačice ključna metoda i učestalost uklanjanja dlačica. Njih će biti mnogo manje ako dlačice čupaš umjesto da ih briješ. Osim toga važna je briga o koži nakon uklanjanja dlačica i prije drugog uklanjanja. Tvoj najbolji prijatelj ovdje je piling. Piling uklanja mrtve stanice kože i izvlači urasle dlačice ispod površine.

No, postoji još jedan neočekivani razlog zbog kojeg bi mogla imati problema s uraslim dlačicama a to je preuska odjeća. Uske tajce, najlonke, hlače i gaćice uzrokuju trenje zbog kojeg dlačice više urastaju. Pokušaj neko vrijeme nakon brijanja nositi širu i opušteniju odjeću, pogotovo u ljetnim mjesecima kada se znojiš. Ako imaš takvih problema posebno u bikini zoni, pređi na donje rublje koje nema gumu. Ženske bokserice mnogo su bolji izbor po tom pitanju od uskih gaćica, a pamučno donje rublje bolji je izbor od čipke.

Image

Kako spriječiti urastanje dlačica?

Pratite nas
2023. Sva prava pridržana.