Pronašle smo cijeli arsenal proizvoda za borbu protiv komaraca, ali i otkrile kako biraju svoj idući obrok

Komarci su jedina stvar (osim kiše) koja nam može uništiti ljetnu zabavu. Naoružaj se ovim korisnim proizvodima za borbu protiv komaraca i objavi rat dosadnim insektima

Pronašle smo cijeli arsenal proizvoda za borbu protiv komaraca, ali i otkrile kako biraju svoj idući obrok

Ljeto je vrijeme za uživanje i odmor na otvorenom. Kada nam je lijepo i okruženi smo omiljenim ljudima rijetko što nas može omesti – osim komaraca. 

Image

Pomoć iz prirode: Ove biljke na prirodan način pomažu da otjeramo komarce i uživamo u ljetu


Ove dosadne krvopije izlaze čim sunce zađe, a posebno ih je puno u blizini rijeka i jezera. Omiljena hrana im je naša krv, a iritacija koju naprave svojim ubodom može biti napornija i od zujanja onog jednog komarca tik do tvog uha u sred noći. 


Osim što je iritantan, ubod može biti i opasan. Razne bolesti poput Zika virusa, malarije i denga groznice šire se putem komaraca što je još jedan dodatni razlog zašto bi se od njih trebali štititi. Na svu sreću, do sada se nije pokazalo da komarci prenose koronu.

Tko je posebno na meti komaraca?

Imaš li nekada osjećaj da od cijele grupe ljudi baš tebe napadaju komarci? I oni kao i mi biraju svoj obrok. Glavno osjetilo jednog komarca je vid pa će tako prije izabrati osobu obučenu u odjeću crne, tamnoplave ili crvene boje

Osim odjeće, važan faktor je i krvna grupa. Komarac može namirisati tvoju krvnu grupu i po tome krenuti u napad. Najdraža im je krvna grupa 0, gotovo duplo draža od A grupe. Najmanje zanimljiva im je B grupa. 

Još jedna stvar koja je komarcima neodoljiva je ugljikov dioksid koji izdišemo. Upravo zato nam se tijekom noći komarci skupljaju oko glave i neumorno zuje. Zbog toga su ubodima komarca posebno izložene trudnice koje tijekom kasne trudnoće izdišu i do 20 posto više zraka. 


Što napraviti nakon uboda?

Češkanje mjesta uboda može nam pružiti trenutnu ugodu, ali dugotrajno će donijeti više štete nego koristi. Osim raznih proizvoda za tretiranje uboda koje možeš kupiti u ljekarni, pomoći će ti i ako na ubod naneseš malo soka limuna, jabučnog octa, jogurta ili čak paste za zube

Najbolje liječenje uboda je preventiva, zato smo izdvojile nekoliko proizvoda kojima se možeš zaštiti od komaraca. 

Olival sprej protiv komaraca, 55 kn

Image

Autan Tropical sprej protiv insekata i komaraca, 55 kn

Image

Lukse svijeće s citronellom, 30 kn

Raid spirale protiv komaraca, 15 kn

Image

BugKilPro lampa protiv komaraca, 130 kn

Image

Off! Sprej protiv uboda insekata, 35 kn

Image

Jungle Formula maksimalna zaštita protiv komaraca, 60 kn

Image

Biovitalis Ultra zaštitni sprej protiv komaraca, 70 kn

Image

INKIL lampa protiv komaraca, 100 kn

Image

Pitroid električni aparat + kruto punjenje protiv komaraca, 45 kn

Image