Iz prve ruke

Test zona: Isprobala sam tretman Profhilo kako bih maknula umor s lica, a rezultati su me iznenadili

Ponuda tretmana za uklanjanje bora, dodavanje svježine licu i vratu, ali i popunjavanja bora doista je puno. Ovaj put sam odlučila i sama isprobati jedan od njih. Prvi put sam napravila tretman poput ovog i otkrila da mogu izgledati svježe i prije odlaska na godišnji odmor

thumbnail

Pogled u zrcalo svako jutro i večer? Koliko je to bolno za svaku ženu kako godine prolaze (čak i za one koje tvrde da im nije važno)? Meni nikada nije bio problem zaustaviti se i pogledati. Bore, pjegice, mrlje - sve se to s godinama nakupi, ali nije stvaralo nikakvu brigu. Čak sam često pomislila kako imam sreće jer imam tako malo bora na licu (hvala mama i tata)! No na 45. rođendan (na početku ovog mjeseca) pogledala sam se i malo zastala, ne zbog bora, nego više da vidim što se od života utisnulo u tih skoro pola stoljeća. Koliko god svi govore da su četrdesete nove tridesete i da se dovoljno osjećati samo mlado ipak znamo da nije tako. Kilogrami se lakše sakupljaju, koljena više škripe, liječnici na sistematskom se čude ako ne piješ lijekove, a i sve je manje tolerancije za gluposti oko sebe. A sve što se događa u životu, čak i ono dobro, nakupi se upravo na licu.

I tako sam na 45. rođendan shvatila da se u posljednjih godina umor potpuno utisnuo u moje lice. Iako dobro spavam, jedan izlazak i nekoliko tjedana s puno posla ostavlja takav trag da više nije dovoljno staviti masku i piti malo više tekućine. A i otkrila sam da mi vrat više nije kakav je bio i to mi je bilo najveće iznenađenje. Zar četrdesete nisu nove tridesete i zar vrat ne bi trebalo sporije starjeti?! I ona mreža bora od čeljusti prema uhu! Sve je izgledalo umorno i shvatila sam očito - kreme neće zaliječiti taj umor, a ni skori godišnji odmor. Izgleda da nema povratka, što je tu je!

Moja njega lica uvijek je bila jednostavna - hidratantna krema, čišćenje lica i povremena maska za suhu kožu. Vrlo rijetko sam znala otići kod kozmetičarke na čišćenje lice, no sada sam se zapitala trebam li ipak iskoristiti postignuća moderne dermatologije. Moja prijateljica koja obožava sve moderne dermatološke metode objasnila mi je da je vrijeme da posjetim liječnika i učinim nešto kao poklon za 45. rođendan jer ne izgledam baš najbolje! Sve ovo me dovelo do dermatologinje Maje Kolić u Polikliniku Estera u Zagrebu.

Preporuka liječnice i odluka da stavim Profhilo

U Poliklinici Estera svoju avanturu sam naravno započela s liječničkim pregledom. Možda će mnoge žene reći da se to ne bi moglo nazvati avanturom, ali meni je to bilo nešto potpuno novo. Maja Kolić, specijalist dermatologije i venerologije, nakon pregleda mi je objasnila imam zdravu kožu, ali da su se pojavile sitne bore i umor te mi je preporučila nekoliko tretmana. Kako je rekla najvažnije je da je koža zdrava, a tek se onda može raditi na rješavanju estetskih problema.

Preporučila mi je Profhilo, Microneedling i rješavanje podočnjaka plazmom. No kako Profhilo skida umor i dubinski hidrira kožu odlučila sam se za ovaj tretman. Radi se ubrizgavanju hijaluronske kiseline visoke i niske molekularne težine u pet točaka lica, a ja sam odlučila uraditi područje lica i vrata. Profhilo je tretman koji ima nekoliko prednosti: može se raditi tijekom cijele godine, ne radi se o filerima i ne povećava volumen na području na kojem se aplicira i može se koristiti nakon dvadesete godine. Zapravo meni je najvažnije bilo što se prirodno potiče proizvodnja kolagena na licu i vratu, polako integrira u kožu i ne stvara umjetan izgled.

shimmer fallback

Uz ovo mi je preporučila i karboksi terapiju - novi tretman koji je tek stigao u Hrvatsku. Radi se samostalno ili prije Profhila, ugljični dioksid aplicira se u točno određene slojeve kože, a zatim se pretvara u kisik i obnavlja kožu. Odlična je kombinacija s Profhilo jer se hijaluronom lakše razgrađuje i koža postaje svježija.

shimmer fallback

Profhilo manje boli od depilacije šećernom pastom

I zatim je došao dan kada sam trebala otići na tretman i staviti Profhilo prvi put, nakon mjesec dana aplicirat će se još jednom. Meni je bilo jako uzbudljivo, ipak prvi put činim takvo nešto. Međutim uspostavilo se da je puno lakše i jednostavnije primjerice od depilacija nogu šećernom pastom i da je sve brzo gotovo. Nije bilo boli, hematoma (mogu se pojaviti od uboda injekcije), a karboksi terapija osim što obnavljala kožu i opušta.

Za početak su mi napravili karboksi terapiju, ugodne ruke kozmetologinje pola sata su nježno radile tretman, a na kraju sam bila i pospana. Zatim mi je liječnica aplicirala preparat, iako me upozorila da mogu osjetiti peckanje i malu bol, osjetila sam samo prvi ubod na licu. Ostatak je prošao potpuno bezbolno. Lopticu koju su mi dali da stisnem ako bih osjetila bol nisam koristila. Za postupak se može koristiti i anestetik, ali ja sam se odlučila za tretman bez njega. I nakon svih tih uboda (sve traje 10-ak minuta), zapravo je postupak gotov. Vrlo nježno i brzo, a na kraju sam shvatila da to baš i ne mogu nazvati avanturom jer više stresa doživim kada odem na depilaciju. Liječnica Kolić preporučila je i kreme koje najbolje odgovaraju mojoj koži, a koje će još pojačati učinak Profhila.

shimmer fallback

Lice bez umora i prije godišnjeg odmora

I onda čekanje rezultata: Dan nakon apliciranja Profhila nisam imala nikakve posljedice na licu i vratu, osim dviju točkica pored nosa i bila sam potpuno oduševljena. S tim da su samo meni bile vidljive jer su se pomiješale s pjegicama. Već nakon nekoliko dana s lica je potpuno nestao umor. Izgledala sam kao da sam se vratila s tog godišnjeg o kojem sanjam. Mreža bora na licu se polako počela smanjivati. Rezultati su me čak i pomalo iznenadili jer nisam očekivala tako brzi učinak, a već nakon tjedan dana lice je potpuno odmorno, a vrat je puno zategnutiji.

Sada nakon ove "avanture", prvi put će mi se dogoditi da na godišnji odmor idem s potpuno svježim licem. Odmarat ću se psihički i fizički, a lice sam odmorila s Profhilom. Vrlo jednostavno sam se uvjerila da ovakvi neinvazivni tretmani ne mijenjaju lice, ali opet izgledam sjajno. I da, to mi je najbolji rođendanski poklon za sredinu četrdesetih!

Pratite nas
2023. Sva prava pridržana.