Prava umjetnost: Frizerka kreira boje za kosu inspirirane prirodom koje će te oduševiti

Priroda je svim umjetnicima nepresušni izvor inspiracije, pa tako i ovoj frizerki

Prava umjetnost: Frizerka kreira boje za kosu inspirirane prirodom koje će te oduševiti

Iako bojanje kose datira još iz 1500. godine prije Krista, kada su Egipćani koristili kanu kako bi prikrili sivu kosu, mnogi trendovi šarene kose, poput duginih boja i pastelnih nijansi, posljednjih godina doživljavaju svoj procvat. Upravo zahvaljujući tom trendu, frizerka Ursula Goff privukla je pažnju koristeći neobično nadahnuće za stvaranje očaravajuće boje kose.

Frizerka iz Kansasa kreira uistinu zapanjujuće dizajne kose nadahnute klasičnim umjetničkim slikama, hranom, kristalima i slikama iz galaksije, ali njezin je omiljen i nepresušan izvor inspiracije - priroda. Koristi slike svega što se u prirodi može pronaći - od vulkana, zvjezdanih noći, bisera, oceana, leptira, pa čak i plamena, i na temelju toga kreira boje i frizure. 

Kako bi postigla ovakav rezultat, za to je potrebno puno vremena, nekada i po minimalno šest sati, i to zbog velikog broja različitih procesa uz pomoć kojih se na kraju i dobije takva boja.


Odabir boje za njezin novi dizajn ovisi o tome što klijent želi i kakvu boju kose ima. Većinom to budu klijenti sa starom, izblijedjelom bojom kose, pa se Ursula mora potruditi kako bi iz nje izvukla maksimalno


"Ako klijenti traže nešto konkretno, to možda neće biti odmah moguće i morat će proći nekoliko termina kako bismo postigli savršenu boju, miješanjem i neutraliziranjem boja. Dakle, boja kose koju vidite na mom Instagramu je zapravo prijelazna i potrebno je neko vrijeme da se dođe do te boje", rekla je Ursula za portal BoredPanda. 

Ursula ima više od 150 tisuća pratitelja na svom Instagram profilu, pa redovito objavljuje slike svojih novih dizajna kose zajedno sa slikama koje su ih inspirirale. Prolazeći kroz one nevjerojatne slike na njenom Instagram profilu nitko neće ostati ravnodušan, a ideja da i ti obojiš svoju kosu u neku od ovakvih boja zasigurno će ti pasti na pamet.


Kosa inspirirana ljubičastim dijamantima

Van Gogh kosa

Boje jeseni

Boje proljeća

Nijanse zelene i plave inspirirane meduzom

Kosa inspirirana tamnim cvijetom

Undercut inspiriran obojenim staklom

Vatreno narančasta boja kose

Kosa boje vina

Kosa iz svemira, inspirirana bojama Jupitera

Kosa inspirirana vrućom lavom

Kosa u bojama ledenog dvorca iz 'Snježnog kraljevstva'

Kosa inspirirana beskrajno plavim morem

Boje kristala

Kosa inspirirana Polarnom svjetlosti

Pratite nas
2023. Sva prava pridržana.