Poznati stilist otkriva kako napraviti savršene kovrče peglom za kosu u sedam jednostavnih koraka

Uz pomoć pegle za kosu možeš napraviti besprijekorne kovrče, ako znaš ispravnu tehniku

Poznati stilist otkriva kako napraviti savršene kovrče peglom za kosu u sedam jednostavnih koraka

Sve mi ponekad želimo kovrče u kosi, posebno ako imamo ravnu kosu i želimo malo drugačiju frizuru, bilo za neku posebnu prigodu, ili ako taj dan jednostavno želimo neku promjenu. Ipak, malo žena zna da za uvijanje kose uopće nije potreban uvijač za kosu. 

Image

Jednostavne frizure u kojima ćeš zablistati gdje god se pojaviš. Neće ih uništiti ni ljetna vrućina


Bilo da nemaš uvijač za kosu, ne znaš ga koristiti ili se bojiš da ćeš s njim uništiti kosu, pravi je trenutak da naučiš kako napraviti savršene kovrče i to koristeći samo peglu za kosu. Da, moguće je, a uz pomoć pegle za kosu možeš napraviti besprijekorne kovrče, ako znaš ispravnu tehniku.

Harry Josh, slavni frizer koji se brine za frizure slavnih dama poput Priyanke Chopre, Gisele Bundchen i Karlie Kloss, poznat je po stvaranju prekrasnih kovrča, a za portal Women's Healthpodijelio je savjete kako napraviti kovrče peglom za kosu u sedam jednostavnih koraka.Prvi korak: Započni sa suhom kosom i dobro ju počešljaj četkom kako bi se riješila svih eventualnih čvorova.


Drugi korak: Nanesi anti-frizz proizvod za zaglađivanje neposlušnih vlasi, kao i sprej za zaštitu kose od topline, i to od sredine do vrhova kose.

"Ako imaš ravnu kosu koja se teško kovrča, prije uvijanja nanesi malo laka za kosu, pusti da se osuši, a zatim iščetkaj. Na ovaj će se način tvoja kosa lakše nakovrčati i kovrča će se dulje zadržati", savjetuje Josh.Treći korak: Podijeli kosu na dva dijela: prednji i stražnji dio. Stražnji dio kose osiguraj kopčom.


Četvrti korak: Kosu ponovno podijeli u pramenove od otprilike pet centimetara. Uzmi prvi pramen, peglu postavi okomito na kosu, nekoliko centimetara od korijena. Pramen stavi u peglu, zaklopi ju i klizi s njom dok ju uvijaš prema licu. Drži tako nekoliko sekundi. Dok uvijaš peglu, morat ćeš ju držati čvrsto kako bi napravila kovrču, a kada kliziš peglom niz kosu kako bi napravila još jednu kovrču, lagano ju otvori. Peti korak: "Na istom pramenu kose otvori peglu i pomakni ju nekoliko centimetara prema dolje. Zatvori peglu i uvijaj u suprotnom smjeru. Izmjenjuj smjer uvijanja dok ne dođeš do vrhova kose", kaže Josh. Mijenjanjem smjerova uvijanja postići ćeš prirodnije kovrče i bolji izgled.


Šesti korak: Ponavljaj četvrti i peti korak sve dok svi dijelovi tvoje kose, sprijeda i straga, ne budu uvijeni.Sedmi korak: Učvrsti frizuru - nanesi malo laka za kosu, kao i malo spreja za kosu protiv vlage kako bi tvoja frizura bila što postojanija.