Postoji li preventivni anti-aging?

Za zdravlje kože moraš se početi brinuti čim ranije – to je najbolji anti-aging koji si možeš priuštiti

Postoji li preventivni anti-aging?

Kada se tek pojavio pojam anti-aging uz prve takve proizvode, masovno su ga kupovale žene u četrdesetima. Danas se dobna granica sve više pomiče, tako da o anti-aging tretmanima počinjemo razmišljati već u tridesetima, a neke od nas čak i u dvadesetima.

Preventivni anti-aging polako postaje popularan pojam, no baš kao i pojam anti-aging ne opisuje točno ono na što je usmjeren. Činjenica je da koža stari s nama i to nikada nećemo moći promijeniti. Anti-aging proizvodi i preparati usmjereni su na održavanje zdrave i hidratizirane kože jer takva koža izgleda bolje u svim dobnim skupinama. 

Žene u dvadesetima obično ne mare previše za svoju kožu. Većini si hidratantne kreme još uvijek nepoznanica a od preparata obično koriste samo sredstva protiv prištića i akni. Osim toga, svima nam je poznato spavanje sa šminkom i preskakanje rutine za čišćenje lica u ovoj dobi. Stoga preventivni anti-aging nije ništa drugo nego briga o zdravoj koži u ranijoj dobi.

shimmer fallbackŠto to znači za žene u dvadesetima i ranim tridesetima?

Kao prvo, znači da se trebaš početi mnogo bolje brinuti o čišćenju i hidrataciji svog lica. Tonici i ostali preparati za čišćenje trebaju ući u tvoju svakodnevnu beauty rutinu. Osim toga, ovo je dobro vrijeme da saznaš kakav tip kože imaš i počneš primjenjivati proizvode za taj tip. Nikada nije prerano za početi koristiti hidratantne kreme, a one su namijenjene za sve tipove kože (ako je koža masna, ne znači da je hidratizirana). Ako nisi baš za kreme, odlična je ideja koristiti prirodna ulja koja hidratiziraju kožu, poput arganovog ulja, ulja avokada, lješnjaka, jojobe ili nekog drugog. 

Ne trebaš odmah početi koristiti anti-aging preparate jer su neki od njih prejaki za kožu, i još ti nisu potrebni. Jedini takav preparat koji možeš (i trebaš) koristiti je retinolna krema, ali s manjim postotkom retinola. Dobro je dati koži vremena da se navikne na tretmane retinolom. 

Jedna od najvažnijih stvari koju mlađe žene zaboravljaju je zaštita od sunca. Sunce ima vrlo negativne učinke na kožu čak i kada nije ljeto. Ono utječe na oksidaciju kože i otpuštanje slobodnih radikala zbog kojih se može javiti pretjerano starenje kože. Stoga je jena najvažnijih stvari koju moraš početi koristiti u dvadesetima i tridesetima krema za sunčanje. Kada biraš kreme za sunčanje biraj one s fizičkom a ne kemijskom zaštitom. Nabavi kremu s većim udjelom cinkovog oksida i po mogućnosti prirodnim uljima.

Image

Nikad nije rano za anti-age njegu: pogledaj naš izbor

Pratite nas
2023. Sva prava pridržana.