Plave, zelene, smeđe: Kako odabrati make up prema boji očiju

Ne kaže se uzalud kako su oči ogledalo duše - istakni ih na svom licu

Plave, zelene, smeđe: Kako odabrati make up prema boji očiju

Uz pravu nijansu makeupa boja tvojih očiju još će više doći do izražaja. Da bi ti uspjelo dobiti poseban sjaj u očima, ne trebaš biti profesionalna vizažistica. Ključ je u komplementarnim bojama i tonovima. Saznaj koje boje sjenila, olovke i maskare najbolje pristaje uz koju boju očiju.

Plave oči

Komplementarne boje plavoj su žuta i narančasta - što baš i nisu uobičajene nijanse za sjenila. No, dobra je vijest da plavom očima izvrsno stoje i boja breskve te nježno ružičasta. Boju tvojih očiju istaknut će i bež sjenilo, a prirodno će izgledati i smeđi tonovi, kao i smeđa maskara. Ako su tvoje oči plave, izbjegavaj zelena, ljubičasta i plava sjenila jer neće dovoljno istaknuti tvoje oči. Za večernji izlazak isprobaj smokey eyes te oči obrubi tamno sivom olovkom i sjenilom.

Maybelline New York: The City Mini paleta Hi-Rise Sunset, oko 52 kn


Zelene oči

Ako si sretnica koja ima ovu rijetku boju očiju, svakako ih trebaš naglasiti. Komplementarna boja zelenoj je crvena, što znači da će zelene oči zasjati uz sjenila koja imaju primjesu te boje, kao što su ljubičasti, ružičasti i bakreni tonovi. Zelenim očima dobro pristaje i sivo sjenilo.

Douglas: Balm paleta za oči sa 9 mat nijansi, 299 kn


Smeđe oči

Žene sa smeđim očima mogu slobodno koristiti hrabrije i intenzivnije boje sjenila, kao što su plava, zelena i ljubičasta, kao i tirkizna, idealne boje za ljeto. Također, maskare u boji sjajna su ideja za tebe. Sjaj će smeđim očima dati i maslinasto zelena u kombinaciji s atarcit sivom i crnom maskarom - idealno za dramatični smokey eyes.


L'Oréal Paris : Paradise mascara Fleur Fantasy blue, 109 kn


Sive oči

Sive oči traže eksperimentiranje. Obično oči u ovoj boji imaju primjesu plave ili zelene pa se prema tome biraj svoja idealna sjenila i olovke

MAC Cosmetics: Extra Dimension Foil Eye Shadow in Lunar Metal, oko 138 kn