Polako sa škarama

Želiš promjenu? 5 frizura koje će biti hit ovog proljeća

Nose se frizure inspirirane '70-ima, '80-ima i '90-ima. Rezovi koji nisu oštri, duge šiške, slojevito ošišana kosa

profimedia-0665857893.jpg
Foto: Profimedia.hr

Nakon duge zime tijekom koje je kosa mjesecima bila pod kapom ili svezana u repu, vrijeme je da joj priuštiš osvježenje, a sebi novu frizuru. Prije svega, treba odrezati ispucale i isušene vrhove koji su platili danak grijanju, a potom pronaći savršenu frizuru za nadolazeće proljetne dane.

"Naglasak je na zdravoj i vitalnoj kosi, punoj volumena. U modi nisu prestilizirane frizure i stroge linije, već lijepa, slobodna kosa", objašnjava stilistkinja Mara Roszak za portal TZR.

Image
Romantika na potenciju

Lily Collins 'isfurala' šiške koje će biti totalni hit 2022.

U nastavku ti donosimo pet frizura koje će ovog proljeća biti totalni hit. Nosit će se šiške, ali i kratka i duga kosa, stepenasti rezovi i svevremenski bob. Sigurne smo da ćeš među onima koje će dominirati idućih mjeseci, pronaći savršenu frizuru za sebe.

Šiške

U modi su ponovno šiške koje uokviruju lice, a nose se na dugu kosu. No, nisu samo ovakve šiške "in".

Najpopularnije jesu, no nose se sve vrste šiški - kratke, duge, prorijeđene, guste, one nalik zavjesi pa čak i šiške na kovrčavoj kosi.

Slojevi

U modi su frizure inspirirane '70-ima, slojevito ošišana kosa puna volumena, duge šiške i razdjeljak na sredini.

Mekani bob

Ako ipak želiš ošišati svoju dugu kosu, izaberi bob i to onaj bez oštrih linija. Ova jednostavna frizura, lagana za održavanje, vladat će ovog proljeća.

Sve što trebaš jest oprati kosu i osušiti je na zraku.

Bixie

Za ovu si frizuru sigurno čula proteklih mjeseci ili si nešto o njoj pročitala na modnim portalima. Bixie je bila popularna '90-ih godina prošlog stoljeća, a sada doživljava veliki povratak.

Riječ je o kombinaciji boba i pixie frizure (kraća od boba, dulja od pixie), a popularizirale su je glumice Winona Ryder i Meg Ryan.

Retro kovrče

Ovu frizuru ponovno su oživjele, modernizirale i isfurale Miley Cyrus i Billie Eilish. Bila je megapopularna '80-ih. Karakteriziraju je mekane linije s kojma se postiže dojam frizure koja je već izrasla i ponovno je vrijeme za šišanje.

Sjajna je vijest što ova frizura odlično stoji svakom tipu kose, a na kovrčama je neodoljiva.

Pratite nas
2023. Sva prava pridržana.