Otkrile smo tajnu 'wet eyes' make up trenda koji ovo ljeto nose sve poznate face

Obožavamo trendove u šminkanju za koje ne moramo kupiti desetke novih skupih proizvoda, a jedan od njih je i 'wet eyes' look koji je zavladao društvenim mrežama

Otkrile smo tajnu 'wet eyes' make up trenda koji ovo ljeto nose sve poznate face

Kada je prije nekoliko godina Kim Kardashian West popularizirala 'wet look' svojim zalizanim frizurama i blistavom šminkom, cijeli svijet je poludio za ovim trendom. Sada nam iz Hollywooda dolazi još jedan trend koji polako osvaja društvene mreže - 'wet eyes' look.

Image

Za savršen make up look: Celebrity vizažisti otkrili omiljene crne tuševe za oči


'Wet eyes' ili 'glossy eyes' novi je ljetni must have makeup koji nose influencerice na svim društvenim mrežama. Radi se o trendu u kojem svoje sjenilo u prahu, bilo ono šljokičasto ili mat, transformiraš pomoću sjajila za usne ili kreme kako bi ostavila dojam da je kapak mokar i kao da će sjenilo u svakom trenutku kapnuti s oka. 


Ovaj trend idealan je za ljeto jer osvježava umorno lice i daje mu potpuno drugačiju dimenziju. Ljubiteljice ovog trenda su svi, od Kardashianki do sestri Hadid, ali i brojnih drugih utjecajnih djevojki i frajera na Instagramu. Kako bi i ti bila u trendu, istražile smo kako najjednostavnije postići ovaj look s proizvodima koje sigurno već imaš u svojoj makeup torbici.

Kako stvoriti 'wet eyes' efekt?

Prvo i osnovno što trebaš napraviti je pripremiti svoje kapke kako make up uistinu ne bi samo skliznuo s oka. Ako nemaš dobar primer za oči, upotrijebi korektor koji ćeš fiksirati puderom u prahu. Zatim na 'crease' ili mali pregib na kapku nanesi sjenilo u boji kože. Ovaj korak je bitan kako se sjajilo ne bi nakupilo u njemu. 


Sada kada je kapak spreman, idući korak je nanijeti svoje omiljeno sjenilo. Ako želiš da tvoj make up look bude jednostavniji, možeš preskočiti sjenilo u potpunosti. Kada si zadovoljna sa sjenilom, vrijeme je za zvijezdu ovog look-a, a to je sjajilo za usne. Preporučujemo da koristiš dugotrajna sjajila koja nisu jako ljepljiva. Jednostavno ga istisni iz tubice na prst i lagano utapkaj sjajilo na kapak pazeći da pri tome ne razmrljaš sjenilo. Za nešto suptilniji sjaj upotrijebi kremu usmjesto sjajila. Sjajilo ili kremu od ruba sjenila prema koži pažljivo razmaži za nešto prirodniji izgled. 

Na kraju dodaj maskaru i tvoj 'wet eyes' look je gotov. Odlično će izgledati ako cijeli makeup povežeš tako što ćeš na usne staviti isto sjajilo koje si stavila na kapke. Uživaj u ovom jedinstvenom ljetnom make up-u.