Osvježi kosu nakon ljeta: 5 trendi frizura za nove početke

Nova frizura najlakši je način da promijeniš nešto u životu, a od nekud se mora krenuti, zar ne?

Osvježi kosu nakon ljeta: 5 trendi frizura za nove početke

Vratila si se s godišnjeg odmora ili možda nisi na njega ni otišla, no to kosi nije bitno (što kosa zna je li njena glava u apartmanu na Visu, na kupalištu u Slavonskom Brodu ili u stančiću na zagrebačkoj Pešćenici).

Bilo da si se kupala u bazenu ili moru, klor i sol u kombinaciji s kolovoškim suncem učinili su svoje i sad je vrijeme za odlazak frizeru. Boja koja ti je trenutno na glavi nema ime, ne možeš ju ni riječima opisati, vjerojatno se sastoji od bezbroj ožarenih nijansi. Vrhovi podsjećaju na one suhe travke iz pustinje i nema tog ulja koje bi im udahnulo privid života.

Image

Kosa ti je suha i oštećena? Evo što možeš učiniti


Saloni su u jesen puni kao pred Novu Godinu ili u sezoni maturalnih zabava. Stoga, već danas rezerviraj termin i pod škare što prije. Ove jeseni u modi su frizure koje su se nosile '90-ih i vječno popularni bob. U nastavku imamo nekoliko prijedloga za tebe. 

Clavicut bob

Clavi na engleskom znači ključna kost, što i daje ključno značenje ovoj frizuri - kosa dužine do ključne kosti. Tko bi rekao da se riječ ključna može ovoliko puta upotrijebiti u jednoj rečenici?

Ova dužina pristaje gotovo svakom licu, a savršena je i za svakodnevno uređivanje kose - bez problema ju možeš zavezati u rep (neće biti prekratka i ispadati) ili nositi puštenu.

Clavi dužina je odličan izbor nakon godišnjeg odmora, taman da skratiš vrhove koje su platili danak suncu i moru. 

Guste, duge šiške

U modi su guste, duge, pomalo neuredne šiške. Zaveži konjski rep i pusti ih neka se same rasporede po čelu. Kada ti zasmetaju, otpuhni ih.

Prirodne boje

U modi je prirodna boja kose. S obzirom na to da dolaze dani u kojim će biti malo sunca, zbog čega će ti lice izgledati blijedo (u usporedbi s ljetnim preplanulim lookom), biraj za kosu boje koje su nekoliko nijansi svjetlije od tvoje prirodne boje. 


Pramenovi u šiškama

Ultra hit iz 90-ih ponovno je u modi. Sjeti se cura iz Spice Girls. In su pramenovi u šiškama, odnosno dvije boje na kosi. Ako imaš smeđu kosu, prednja dva pramena posvijetli i oboji u nježno ružičastu. Ako si sklonija ekstremima, sigurno ćeš poželjeti plavu ili zelenu u svojim šiškama. Sad je pravo vrijeme da ih isfuraš. Mijenjaj boje kao čarape, a ne dečke. 

Asimetrija

Bob u bilo kojoj formi uvijek je odlično rješenje za kosu, ali ako voliš da su stvari malo "pomaknute", traži frizera da ti napravi asimetrični bob. Desna strana duža od lijeve ili lijeva od desne, kako se odlučiš, promijenit će ti frizuru uz minimalne intervencije na glavi. Sasvim prigodno za potpuno "pomaknutu" 2020. godinu.