Od kratke frizure do duge kose – promijeni imidž što bezbolnije

Iako te čekaju mjeseci puštanja kose - to ne znači da moraš imati lošu frizuru!

Od kratke frizure do duge kose – promijeni imidž što bezbolnije

Svakome od nas frizura koju nosimo prije ili kasnije dosadi ili se barem zaželimo promjene. Tu promjenu imidža lako je napraviti kada godinama imaš dugu kosu jer uvijek je možeš ošišati kraće. To je moguće u roku od nekoliko minuta. Ali, kada ti dosadi kratka frizura i zaželiš se duže kose (osim ako se ne odlučiš za ekstenzije) trebat će ti mjeseci, pa i godine da to postigneš.

Puštanje duge kose može biti stvarno dugotrajan proces. Imamo li na umu da kosa u prosjeku naraste jedan centimetar na mjesec, čeka te barem godinu dana „loše frizure“. No, ne mora biti tako. Imam nekoliko savjeta koji će ti pomoći lakše prebroditi ovaj „prijelazni period“:

1. Svejedno redovito šišaj kosu
Ovo možda zvuči potpuno kontraproduktivno kada je puštanje kose u pitanju - ali moraš znati da nije sve u brzini nešto je i u kvaliteti kose te kako će ona izgledati jednom kada naraste. Tako da, iako će proces trajati nešto duže nego da se ne šišaš uopće, bilo bi dobro da ti frizer, kako kosa raste, redovito uređuje i održava frizuru (ali naravno ne kratiti onoliko kao kada te inače šiša). Pronađi frizera u kojeg imaš povjerenja i koji zna da želiš pustiti kosu. Imaj na umu da kratke frizure mogu biti različitih dužina, a uz pomoć kvalitetnog frizera, u svakom stadiju možeš imati izvrsnu frizuru.2. Slojevito šišanje
Najbolji savjet kod puštanja kose, koji će ti pomoći da izgledaš kao da si baš htjela takvu frizuru kakvu imaš (a ne da si u prijelaznoj fazi) jest da ti kosa nije iste dužine dok je puštaš da naraste već je slojevito ošišana, a onda je tvoj frizer može postupno podešavati u ravni rez - ako je to uopće što ti želiš.

3. Sjajna kosa
Kratka kosa često može izgledati malo „mrtvo“ osobito ako imaš crnu kosu, a ako je ne skraćuješ redovito, može djelovati neuredno, što će ti samo zadati dodatne muke. Neka ti kosa uvijek izgleda sjajno i zdravo - to ćeš postići ulaganjem u najbolji šampon i regenerator koji si možeš priuštiti, a bilo bi dobro da uzmeš i kvalitetan preparat za sjaj kose.4. Modni dodaci za kosu
Jedan od najboljih načina da se prikrije loša frizura, a toga će biti dosta u periodu kad čekaš da naraste, jest da staviš na kosu modne dodatke. Trake za kosu su izvrsne za takve slučajeve. Odupri se napasti da jednostavno gurneš kosu unazad trakom. Oblikuj šiške sušilom za kosu, a zatim stavi traku ili maramu za kosu iza šiški, kako bi ukrotila ostatak kose. Tanki rajf može također izgledati izvrsno ostaviš li šiške naprijed.

I ukosnice su odlično rješenje kojima možete pričvrstiti i podignuti kosu različite dužine. Začešljaj kosu u stranu, pričvrsti je ukosnicama i imat ćeš odličnu frizuru bez puno muke.5. Preskoči mini rep
Većina žena jedva dočeka da im kosa naraste dovoljno da je mogu složiti u rep (koliko god malen bio), i misle da su riješile problem svoje kose sve dok ne naraste. No nositi kosu stalno u repu nije baš najbolje za nju - ona će imati lošiju teksturu, biti ispucana od gumice... Kosu radije pričvrsti i oblikuj ukosnicama.   


Puštanje duge kose može biti uzbudljivo, jer ćeš gotovo svakih mjesec dana imati drugačiji stil, no moraš biti uporna i ne odustajati samo zato što si imala pojedini dan s lošom frizurom. Uz dobrog frizera, kvalitetne proizvode i zanimljive modne dodatke za kosu, imat ćeš priliku isprobati mnogo toga i usput se dobro zabaviti.