Neka tvoja kosa predahne - nauči kako do savršene frizure bez sušila i pegle

Sunce, sol i vjetar isušuju tvoju kosu, zato bi joj preko ljeta trebala dati priliku da se malo oporavi. Zaboravi na sušilo za kosu i nauči kako ju pravilno osušiti na zraku

Neka tvoja kosa predahne -  nauči kako do savršene frizure bez sušila i pegle

Sušenje kose bez sušila za kosu može se činiti jako jednostavno, ali postoji mnogo tehnika koje je potrebno svladati kako bi postigla savršenu frizuru. Jednom kada opereš kosu, nije dovoljno samo zaspati s mokrom kosom jer ćeš se tada probuditi čupava i s kombinacijom valova i ravnih pramenova.


Image

Bob frizura ponovno je hit ljeta: Pronašle smo pet načina kako je stilizirati da bude efektna, a jednostavna


Sušenje kose sušilom, pogotovo preko ljeta, može biti prava muka. Tih nekoliko minuta koje provedemo sušeći ju u zagušljivoj kupaonici na temperaturi koja nam se čini kao da je 100 stupnjeva Celzijevih nešto je što bi rado izbjegle. Zato smo izdvojile nekoliko tehnika koje će ti pomoći stvoriti odlične frizure bez puno truda i saune u kupaonici. Neke su tehnike malo zahtjevnije i potrebno je neko vrijeme prije nego ih svladaš dok su druge odlične ako si kosu oprala kasno navečer i jednostavno ti se ne da sušiti ju, a još manje stilizirati. 


Svim tehnikama zajedničko je jedno – kosu bi trebala oprati šamponom i njegovati regeneratorom koji je pogodan za tvoj tip kose. Kada je kosa meka i njegovana, lako je s njom napraviti bilo kakvu frizuru. Kosu zatim dobro posuši ručnikom, koliko je to moguće. Sada si spremna za idući korak. 


Beachy valovi


Obožavaš valove koje na kosi ostavi morska sol nakon dana provedenog na plaži? I mi isto. Zato smo htjele pronaći način kako ih napraviti čak i kada smo tijekom ljeta zarobljene u gradu. Za ovaj styling potrebna ti je pjena za kosu i slani sprej. Slani sprej, kao i pjenu, možeš pronaći u svim drogerijama, a radi se zapravo o otopini morske soli i još nekoliko sastojaka koji njeguju tvoju kosu. 

Jednom kada si kosu posušila ručnikom, podijeli ju u četiri dijela tako da prvo prepoloviš pramenove od sredine čela do potiljka, i zatim svaki odjeljak još na pola od sljepoočnice do iza uha. U dlanove stavi malo pjene za kosu i protrljaj ju kroz svaku sekciju kose. Jednom kada si pjenu nanijela na sve sekcije, raspusti ih i dobro našpricaj slanim sprejem. Kosu zatim polako rukama uhvati od vrhova prema tjemenu kao da ćeš ubrati voćku s drveta, skupljajući šaku kako se približavaš tjemenu. Ponovi ovaj pokret na cijeloj kosi dok ne budeš zadovoljna kako tvoji valovi izgledaju. 

Sada kosu pusti da se suši dok obavljaš svoje obaveze. Tijekom sušenja isti pokret možeš napraviti ako vidiš da su se neki dijelovi počeli opuštati. Ova tehnika odlična je ako je tvoja kosa prirodno lagano valovita ili potpuno ravna

Ravna kosa bez pegle


Ako je tvoja kosa prirodno ravna, no sušenjem na zraku zna dobiti neku čudnu kovrču ili udubinu, evo tehnike kako to spriječiti. Sve što ti je potrebno je kvalitetno ulje za kosu i četka ili češalj

Kosu nakon pranja posuši ručnikom koliko je kod moguće. Zatim ju dobro počešljaj i u dlanove umasiraj nekoliko kapi ulja. Ulje nanesi na vrhove kose i opet ju dobro počešljaj. Nastavi sa svojim aktivnostima dok se tvoja kosa suši, ali četku za kosu drži u blizini. Ako primijetiš da se neki dio kose počinje čudno ponašati, jednostavno ga opet počešljaj. 

Jedina neželjena posljedica ove tehnike je što kosa često može biti bez volumena u blizini tjemena, no i za to postoji rješenje. Svako malo, kada se sjetiš, kosu prebaci s jedne strane glave na drugu i ponekad potpuno okreni glavu naopako kako bi kosa visila prema podu i zatim ju zabaci nazad. Ovaj mali trik dat će ti mnogo volumena. 


Prirodne kovrče za laku noć


Ova frizura odlična je ako ti se jako spava i nemaš vremena kovrčati ju, a želiš se probuditi s frizurom. Sve što ti je potrebno je pjena za kosu, dvije gumice i malo truda

Nakon što si kosu posušila ručnikom, podijeli ju u četiri dijela kao kod prve frizure i nanesi pjenu. Kosu dijelimo u sekcije zato da bi mogla pjenu ravnomjerno nanijeti za što jednoličnije rezultate. Nakon toga kosu raspusti i dobro počešljaj. Podijeli ju sada u dva dijela i svaki ispleti u pletenicu kao što je prikazano ispod. Ako imaš kratku kosu, dovoljno je samo isplesti pletenice, ali ako je tvoja kosa duža zamotaj ju u dvije punđe. Ovo je preslatka frizura sama po sebi. Zatim je vrijeme za spavanje. Jednom kada se probudiš, raspleti pletenice i po želji, dodaj malo slanog spreja da se kovrče opuste. Ako si zadovoljna s rezultatom, učvrsti ih lakom za kosu i spremna si za dan. 

Gorgeous Braided Hairstyle GIF from Hair GIFs


Možda će te zanimati

Image
PRVA POBJEDNICA

Spektakularno finale! Hana Ivković osvojila titulu 'Superstara' i 50 tisuća eura

Image
VELIKO FINALE

Tko će biti prvi hrvatski 'Superstar'? Hana, Toni, Petar ili Dino – večeras doznajemo pobjednika