Manje je više

'Negative space' nokti - imamo li novu 'it' manikuru?

Napokon smo dočekale manikuru koja nije komplicirana. Ovog proljeća svi ćemo obožavati negative space nails - fancy manikuru koju možeš oslikati i sama

profimedia-0555246930.jpg
Foto: www.profimedia.hr

S prvim nagovještajem proljeća u zraku donosimo dobre vijesti: u trendu je manikura za koju nije nužno posjetiti kozmetički salon. Što znači negative space nails? Jednostavno, riječ je o igri između linija i neoslikanog dijela nokta - to jest 'praznog prostora'. Ne trebaš biti super vješta da dobiješ minimalističku negative space nails manikiru. Naime, kod ove savršene manikure dozvoljene su - sitne nesavršenosti, a možeš koristiti i naljepnice.

Što je najbolje, gotova svaka manikura koju si već savladala i zavoljela može se kombinirati s negative space noktima. Na primjer, ako ti se sviđa kravlji uzorak, možeš ove simpatične fleke nacrtati na 'golim noktima. Ili, ako si napokon naučila kako nacrtati cvjetiće - ukrasi samo vrhove noktiju, a ostalo ostavi prazno.

Ova manikura poznata je i pod drugim nazivima, kao što su apstraktni nail art, line art ili mikro nails. Vjerojatno si dobila ideju što je negative space nails manikura, a još će te više zaintrigirati kad vidiš koje sve mogućnosti nudi - evo inspiracije s Instagrama:

Elegantni 'negative space'

Jantar uzorak u kombinaciji s negative spacom dat će profinjenu, elegantnu manikuru.

Luksuzna verzija

Uz zlatni french negative space manikura izgleda kao milijun dolara. Decentno i bez kiča.

Picasso manikura

Za umjetničke duše cool crteži u stilu Picassa - avangardna minimalistička manikura.

Skinny French

Idealna manikura za nadolazeće proljeće, decentni french u nježnim bojama. Za ljubiteljice minimalizma.

Valentinovo minimalizam

Savršena manikura za Dan zaljubljenih - ili za cijeli mjesec ljubavi. Srca i svjetlucave naljepnice.

Proljetni 'negative space'

Leptirići, jedan od simbola proljeća savršeno izgledati na tvojim noktima u kombinaciji s negative space nail manikurom.

Naljepnice i aplikacije

Ako još nisi dovoljno vješta u oslikavanju noktiju, posegni za naljepnicama i apliciraj ih na nude bazu. Preporučuje se na kraju nanijeti dva sloja zaštitnog laka.

Pastelno za proljeće

Još jedna manikura idealna za proljeće - nježne pastelne boje koje su već u trendu tvojim noktima dat će taj poželjni soft, girly look.

80-e kao inspiracija

Manikura s uzorkom inspiriranim osamdesetima biti će veliki trend ove godine.

Cow Girl

Kravlji uzorak je jednostavan za oslikavanje, pošto je po prirodi nepravilan. Treba bi ti nude ili nježno ružičasta baza i crni lak koji se ne preljeva. Od točkica nacrtaj mrlje različite veličine i oblika. Na kraju nanesi nadlak.

Black&White

Ova manikura dokaz je kako je manje - ponekad više. Jednostavna igra crnom i bijelom bojom daje efektni uzorak na tvojim noktima.

Pratite nas
2023. Sva prava pridržana.