Najkreativniji makeup za oči ovog proljeća ne može bez...

Boje! I to u obliku olovke ili tuša za oči

Najkreativniji makeup za oči ovog proljeća ne može bez...

Već tisućama godina oči obrubljujemo i ukrašavamo crnom olovkom i tušom za oči (dokazi za to postoje iz Mezopotamije i Egipta), a i danas je ova (ne)boja nekako najčešća. No već neko vrijeme intenzivne boje se pojavljuju sve više i više, a ništa drugačije neće biti niti ovog proljeća. Čak štoviše, boje na kapcima su popularnije nego ikada (no dobro, osim možda u osamdesetima).

A kada govorimo o šarenim bojama - to osobito vrijedi za olovke i tuševe za oči koji su savršen način da nekom makeup looku damo posebnost i boju, a opet ne izgleda pretjerano šareno. Prepoznali su to i modni dizajneri pa se tuš u boji pojavio na mnogim modnim pistama (Marni, Prada, Dior...). Ovog proljeća pak će ga nositi sve odvažnije trendseterice - i to na sljedećih 5 načina:

UZ DONJU LINIJU TREPAVICA

Možeš biti suptilna ili odvažna s ovom tehnikom. Osim toga, kod ovog looka ne moraš čak niti kupovati olovku za oči - jer tanku liniju možeš povući sjenilom i tankim kistićem. Ako si se odlučila za bijelu olovku - nanesi je na unutarnji rub donjeg kapka, tzv. vodenu liniju.

U DVIJE BOJE

Ako se ne možeš odlučiti samo za jednu boju - onda isprobaj dvije odjednom! Ili jednu uz/iznad druge, ili pak jednu boju na gornjem, a drugu na donjem kapku. Osim kombinacije uz crnu boju, možeš koristiti slične boje poput ljubičaste i ružičaste ili zelene i plave, a još bolje će do izražaja doći ako upotrijebiš kontrastne boje.

CAT EYE U BOJI

Među svim lookovima s tušom u boji ovaj je najpopularniji! Zamijeni klasični crni tuš i za samo minutu ili dvije postani totalno cool! Ako nisi dovoljno hrabra za jarke boje - isprobaj nijanse smeđe, tamnoplavu ili tamnozelenu. Za još jednu nešto blažu verziju nanesi crni eyeliner kao i obično, a zatim na njega, dok još nije potpuno suho, tankim kistićem nanesi jarku nijansu sjenila.

UNUTRAŠNJI I VANJSKI KUT OKA

Dodaj mali naglasak boje u unutarnjim ili vanjskim kutovima, ili pak u oba. Meni se jako sviđa look gdje se olovka u boji nanese uz liniju trepavica donjeg kapka, a zatim je nastavimo i na vanjski kut gornjeg kapka i produžimo u kvačicu za nešto neobičniji cat eye.

INTENZIVNO I ODVAŽNO

Kad govorim o odvažnom u ovom smislu mislimo o nečem sličnom smokey eye makeupu, ali u boji! Bilo da se odlučiš za punu donju liniju trepavica i gornji kapak u nekoj ludoj boji ili se odlučiš na ekstra široku liniju neonskom bojom uz liniju trepavica ili u pregibu kapka - ovo je look koji će nositi samo najodvažnije!