Više štete nego koristi

7 najčešćih pogrešaka koje možda radiš kod nanošenja korektora

Korektor je gotovo neizostavan make up proizvod koji prvenstveno koristimo za prekrivanje nedostataka, ali ponekad zbog sitnih pogreški koje radimo prilikom šminkanja napravimo suprotan efekt

profimedia-0723432022.jpg
Foto: Profimedia.hr

Kada muku mučimo s malim prištićem na licu ili kad ne želimo da cijeli svijet vidi naše tamne podočnjake, prvo što ćemo uzeti u ruke je korektor. Gotovo da nema žene koja ne posjeduje barem jedan korektor u svojoj kozmetičkoj torbici jer osim što smanjuje nesavršenosti, također i osvježava naše lice.

Image
Uči od najboljih

Ako želiš unaprijediti svoje make up vještine, zaprati ovih 5 beauty influencera

Pa iako ne izgleda nimalo komplicirano (a zapravo i nije jednom kad naučiš par trikova) vrlo je lako napraviti neke pogreške zbog kojih će korektor biti uočljiv i ono najgore, istaknut će nedostatke koje smo htjeli prekriti.

shimmer fallback

Od korištenja pogrešne nijanse do nedovoljne brige o licu, u nastavku otkrij koje pogreške možda radiš s korektorom, a da ih nisi ni svjesna.

Koristiš pogrešnu nijansu korektora

Korektor dolazi u nekoliko različitih oblika - u sticku, olovci, kremi i tekućem obliku i stavlja se kako bi prekrio male nesavršenosti poput akni ili podočnjaka. Nanosi se direktno na ciljano mjesto, no pripazi da ga dobro pomiješaš, odnosno izblendaš s puderom kako bi sve izgledalo ujednačeno. Važno je da koristiš korektor koji naravno, odgovara tvojoj boji kože jer u suprotnom ćeš postići kontraefekt.

shimmer fallback

Ne brineš dovoljno o svojoj koži

Pravilna njega kože može uvelike doprinijeti da tvoja šminka traje duže odnosno u ovom slučaju da korektor bolje izgleda na licu. Za čistu, zdravu kožu potrebno je čistiti lice dva puta dnevno (ujutro i navečer) te nanositi hidratantnu kremu na čistu, vlažnu kožu. Osim toga, dobro će ti doći i piling licajednom tjedno kako bi uklonila mrtve stanice kože.

shimmer fallback

Ne koristiš primer za lice

Nakon što si hidratizirala lice, bilo bi dobro nanijeti primer za lice prije nego naneseš puder i korektor. Primer može pomoći u stvaranju ravnomjerne, glatke podloge za ostatak šminke, ali i pomoći produljujiti trajnost i postojanost šminke na licu.

shimmer fallback

Prvo stavljaš korektor pa puder

Mnoge žene griješe nanoseći korektor prije nanošenja pudera. Prvo se zapravo treba postaviti podloga odnosno puder jer ako se prvo nanese korektor, veći dio će se obrisati kada naneseš puder. Isprobaj oba načina i vidjet ćeš da ovaj način daje puno bolje rezultate. 

shimmer fallback

Previše trljaš korektor

Ključna stvar za korištenje korektora zapravo je znati kako i koliko ga treba nanijeti. Poanta stavljanja korektora je da se stopi i da se ne primijeti na licu, ali s druge strane treba ga staviti dovoljno da prekrije nedostatke. Prst, četkica ili kist su najbolje opcije za nanošenje korektora, a ono što trebaš je utapkati malu količinu na nekoliko točaka ispod oka, iznutra prema van i zatim ga lagano utapkati u kožu bez pritiska kako bi se prijelazi što bolje izblendali i to je to.

shimmer fallback

Ne provjeravaš korektor na dnevnom svjetlu

Tvoj korektor može izgledati sjajno pod jakim osvjetljenjem u kupaonici, ali izgleda li jednako dobro na prirodnom, dnevnom svjetlu? Većini žena se događa ova greška pa im primjerice neka područja na licu budu presvijetla ili se zna dogoditi da lice i vrat nisu u istoj nijansi. U svakom slučaju, pobrini se da na kraju šminkanja kokrektor provjeriš u malom ogledalu pokraj prozora ili vani na svjetlu.

shimmer fallback

Previše ga stavljaš

Neki nanose korektor u predebelim slojevima misleći kako će to uspješno prekriti male nesavršenosti. Međutim, tako se zapravo dobije neravna površina na licu. Stoga, za prirodniji izgled započni s malom količinom korektora. Kao i uvijek, i ovdje vrijedi pravilo - manje je više.

shimmer fallback
Pratite nas
2023. Sva prava pridržana.