BUJNIJA KOSA

Najbolji šamponi protiv ispadanja kose i za poticanje rasta

Uz pravilno izbalansiranu prehranu te korištenje ulja koja potiču rast kose, kvalitetan šampon protiv ispadanja kosi će vratiti gustoću i zdrav izgled, ali i općenito spriječiti daljnje prorjeđivanje

tim-mossholder-SxPISzSxJrQ-unsplash.jpg
Foto: Unsplash

Svi mi želimo imati lijepu, gustu i zdravu kosu. Međutim, na stanje naše kose i vlasišta utječu brojni faktori pa i genetika. Dakako, vrlo je važno i znati pravilno njegovati svoju kosu te koristiti kvalitetne proizvode za pranje i njegu koji u svom sastavu ne sadrže štetne sastojke.

Image
NJEGA KOSE

Od ružmarina do ricinusa: Najbolja prirodna ulja za rast i obnovu kose

Prorjeđivanje i ispadanje kose vrlo je čest problem koji pogađa i muškarce i žene, a javlja se zbog različitih razloga. Kao neki od najčešćih uzroka koji dovode do ispadanja kose navode se stres, hormonalni disbalans te promjena godišnjih doba. Međutim, gubitak kose može se javiti i kao simptom određenih bolesti ili pak kao posljedica korištenja neodgovarajućih tretmana i agresivnih proizvoda. Bez obzira na uzrok, prorjeđivanje i gubitak kose mogu djelovati prilično zastrašujuće stoga je važno istražiti o čemu je riječ te uključiti u svoju haircare rutinu one proizvode koji će spriječiti ispadanje kose te potaknuti njezin rast.

Na tržištu postoje brojni sjajni proizvodi namijenjeni ljudima s tankom i rijetkom kosom, a mogu se pronaći i sjajni preparati koji sprečavaju ispadanje te potiču regeneraciju i doprinose zdravom izgledu kose. Šamponi protiv ispadanja kose vrlo su praktično rješenje i svatko ih može uvrstiti u svoju rutinu, a brojni sjajni proizvodi dostupni su i u drogerijama. Uz pravilno izbalansiranu prehranu te korištenje ulja koja potiču rast kose, kvalitetan šampon protiv ispadanja kosi će vratiti gustoću i zdrav izgled, ali i općenito spriječiti daljnje prorjeđivanje.

Image
Foto: Unsplash

Takvi šamponi najčešće sadrže ključne sastojke za koje je dokazano da potiču rast kose, poput biotina, kofeina, paprene metvice, raznih aminokiselina, keratina, cinka, itd. Osim toga, pokazalo se da prirodni lijekovi poput ružmarinova ulja i rižine vode također pomažu kod rasta kose.

S druge strane, stručnjaci ističu da bi osobe s tankom i slabom kosom trebale izbjegavati proizvode koji u svom sastavu imaju sulfate, parabene i druge sastojke koji mogu iritirati kosu i smanjiti njezinu vlažnost.

Također, važno je imati na umu da kosa ne može preko noći postati zdrava i bujna. Rast kose je vrlo kompleksan i spor proces i najvažnije je pronaći proizvode koji će idealno odgovarati tipu i teksturi kose. Kako bismo ti olakšale izbor šampona protiv ispadanja kose, u nastavku smo složile popis onih najpopularnijih.

OGX Biotin & Collagen šampon za gustoću za volumen kose, 12 eur

Šampon za gustoću koji će osim uklanjanja nečistoća osigurati intenzivnu i cjelovitu prehranu. Dovoljna je samo jedna upotreba, pa će i najtanja kosa djelovati gušće, dobit će volumen, a pojedinačni pramenovi izraženiju teksturu.

Image

Vichy Dercos Energy+ stimulirajući šampon, 18 eur

Stimulirajući šampon namijenjen za sve tipove kose te obogaćen referentnom molekulom Aminexil za pomoć u borbi protiv ispadanja kose.

Image

Kérastase Specifique Bain Prévention Shampoo, 34 eur

Energizirajući šampon za one koji pate od gubitka i stanjivanja kose. Optimizira mikro cirkulaciju i potiče rast kose.

Image

Afrodita Šampon protiv prekomjernog ispadanja kose – Kopriva & Pantenol, 5 eur

Pospješuje prokrvljenost vlasišta i tako ga revitalizira te istodobno jača kosu - od korijena do vrhova. Posebno preporučljiv za kosu koja naginje prekomjernom ispadanju.

Image

Keune Care Derma Activate Shampoo, 15 eur

Šampon za pomlađivanje najbolje odgovara osobama s osjetljivim vlasištem i tankom kosom sklonom prorjeđivanju.

Image

Kevin Murphy Repair - Me Wash, 44 eur

Šampon za jačanje oštećene kose Kevin Murphy Repair - Me Wash vraća iscrpljenu, suhu kosu u život. Snažna mješavina vitamina, proteina i enzima jača i hidratizira vlasi od korijena do vrhova, dok istovremeno nježno uklanja nečistoće, kako bi kosa postala fleksibilnija, podatnija i mekša.

Image

Olival Čičak šampon, 5 eur

Čičak šampon namijenjen je oštećenoj i suhoj kosi te pojavi suhe peruti. Značajno smanjuje ispadanje kose, jača njezin korijen i ublažava pojavu suhe peruti, istovremeno čisteći kosu i obnavljajući vlasište. Glavne djelatne tvari su inulin i tanin koje potječu iz ekstrakta korijena čička i potiču prirodno protuupalno i antimikrobno djelovanje.

Image

Foto: DM, Notino, Promo

POGLEDAJ VIDEO: JOGA ZA LICE