Laskaju godinama

Najbolje slojevite frizure koje imaju anti-age efekt

Ako postoji bezvremenska frizura koja laska svakoj ženi bez obzira na godine, onda je to definitivno slojeviti rez s volumenom

profimedia-0445932361.jpg
Foto: Profimedia.hr

Pronaći bezvremensku i laskavu frizuru nije mali podvig, pogotovo kako stariš i nastojiš izaći iz frizerskog salona s frizurom koja će prikriti prirodne bore i opuštenu kožu koje dolaze s godinama.

Image
Izgledaj mlađe uz novu frizuru

Osam frizura koje će 'izbrisati' godine s tvog lica

Međutim, jedan nedvojbeno bezvremenski stil koji se može prilagoditi bilo kojem tipu kose ili obliku lica je slojeviti rez s volumenom i pokretom koji može unijeti dozu mladosti u svaki izgled.

Nisi sigurna koji slojeviti izgled najbolje odgovara tvojoj osobnosti? U nastavku smo izdvojile četiri najbolje slojevite frizure za isprobavanje ovisno o željenoj dužini kose kako bi mogla izgledati prirodno chic u bilo kojoj dobi.

Slojevita 'shag' frizura

Shag frizura se uvelike vratila u modu, a slojevi u ovoj razigranoj frizuri unose dozu mladosti u tvoj izgled. "Duga kosa, slojevita frizura sa šiškama, a la Diane Keaton, oduzima godine. Ova frizura naglašava osmijeh i prekriva znakove starenja na čelu i očima", objašnjava stručnjakinja za kosu Ghanima Abdullah. Izgled koji uključuje šiške prirodno će prikriti znakove starenja, a u kombinaciji sa slojevima - ovo je savršen stil za vraćanje vremena unatrag.

Šiške zavjese

Gen Z je šiške zavjese proglasio izgledom godine, a dugačak, slojevit stil u kombinaciji sa središnjim dijelom može osnovnu frizuru pretvoriti u onu koja naglašava tvoju mladost. "Dugi prednji slojevi poput onih na Jennifer Aniston pružaju lijep, mladenački, a ženstveni izgled. Sa središnjim dijelom i zavjesama šiškama ističu i kosu preko lica", objašnjava Abdullah. Budući da je Jennifer Aniston prava inspiracija za anti-age izgled, ova frizura savršena je za žene koje žele bez napora izgledati zapanjujuće, posebno nakon 50. godine života.

Slojevita frizura do ramena

Za žene koje traže dramatičniju promjenu svog stila, isprobavanje slojevite frizure srednje dužine bit će laskav izgled koji ističe tvoje jagodice, a da pritom ne skreće pozornost na bore oko tvog lica. "Frizura do ramena koja koristi slojeve za volumen i šiške u razini očiju također daje mladenački izgled. Sjajan primjer je frizura Halle Berry", napominje Abdullah. Osim toga, ova frizura je izvrsna za žene i s kovrčavom i s ravnom kosom, jer ovaj svestrani izgled također lijepo raste kako stariš.

shimmer fallback

Slojeviti pixie

Najdramatičnija opcija za šišanje, slojevita pixie frizura sa šiškama će donijeti svu dramu, privlačeći pogled na tvoje zadivljujuće crte lica i skrivajući sve bore koje su se mogle razviti na čelu kako stariš. "Slojeviti pixie čak će funkcionirati ako imaš teške šiške. Pixie frizure koje povlače kosu s lica zapravo dodaju više godina izgledu", upozorava Abdullah. Neka te inspiriraju pixie frizure Charlize Theron i Scarlett Johansson, jer ovo je nedvojbeno odličan stil koji može laskati tvojim crtama lica bez obzira na dob.

Pratite nas
2023. Sva prava pridržana.