Prva pomoć

Muke po šiškama - savjeti kako ih oblikovati dok rastu?

Sve smo barem jednom u životu donijele krivu odluku i impulzivno ošišale šiške. Ne brini, postoje trikovi što raditi s njima dok rastu

allef-vinicius-PA0vICn6DwE-unsplash.jpg
Foto: Unsplash

Karantena je bila duga i velike su šanse da si u jednom trenutku jednostavno uzela škare u ruke i ošišala šiške. Čak i ako ih nisi ošišala sama, pomislila si da je vrijeme da ih isprobaš. Ako je to odluka koju si zažalila, nastavi čitati.

Image
2021. je godina kratke kose

Zaboravi na duge uvojke, vrijeme je za kratke funky frizure

Šiške su jedna od onih stvari s kojima mnoge žene kroz život muku muče. Ošišati ih ili ne? Koji oblik izabrati? Koju duljinu odabrati? To su samo neka od pitanja koja nam prolaze glavom. Jednom kada ih ošišamo osjećamo se odlično, no već nakon nekoliko dana tu odluku obično zažalimo.

Buđenje s čupavim šiškama ili šiške koje su pokisle svakom će pokvariti dan. Iako će ove godine šiške biti jedan od najvećih trendova u svijetu frizura, uvijek je dobro znati kako si pomoći kada je u pitanju izrastanje šiški. Proučile smo koji su trikovi kako si pomoći kod izrastanja nekoliko najpopularnijih tipova šiški.

Curtain šiške

Ovakve su šiške bile apsolutno najpopularnije protekle godine, a dobra stvar je što ih je i najlakše pustiti da izrastu. Jednostavno ih isfeniraj tako da im dodaš volumena uz sam korijen, a vrhove pusti da lepršaju uvijeni od lica. Jednom kada su dovoljno duge moći ćeš ih staviti iza uha.

Ravne šiške

Tajna izrastanja ravnih šiški je da ih polako pretvoriš u curtain šiške i naposljetku spojiš s ostatkom kose. Tvoja će frizerka najbolje znati kako ih oblikovati tako da su u sredini nešto kraće nego na rubovima i tako će moći rasti bez da izgledaš kao psić kojem krzno visi preko očiju. Jednom kada dođu na duljinu curtain šiški, ponovi postupak koji je gore naveden.

Šiške u stranu

Ako planiraš pustiti šiške koje su ošišane u stranu postoje dvije opcije. Prva je da ih razdijeliš po sredini i ponovno pokušaš stvoriti curtain šiške koje će na kraju izrasti na duljinu ostatka kose. Druga opcija je da ij i dalje držiš počešljane u stranu, ali da ih učvrstiš ukrasnim šnalicama. Ukrasne šnalice još su jedan trendi modni dodatak koji će biti vrlo popularan ove godine.

Baby šiške

Baby šiške su vrlo trendi i posebne, ali su prava muka kada ih želimo pustiti da izrastu. U procesu izrastanja pokušaj ih stopiti s ostatkom kose tako što ćeš nositi nešto 'neurednije' frizure poput kovrča ili čak wet looka. Također ih kada malo porastu možeš učvrstiti kopčicama ili šnalicama.

Kovrčave šiške

Kod ovakvih šiški je vrlo važno kako su ošišane. Ako ih sama nestručno ošišaš, prilikom izrastanja mogle bi rasti na sve strane pa će izgledati kao da imaš antene na glavi. No ako su pravilno ošišane, izrastanje ne bi trebalo biti problem. Čim malo narastu, kovrčave šiške lako će se stopiti s ostatkom kovrča, a ako ništa drugo, također se možeš poslužiti kopćicama i šnalicama.

Pratite nas
2023. Sva prava pridržana.