HIT S TIK TOKA

Isprobali smo hit proizvode za kosu: Jesu li nam potrebni pilinzi za vlasište kose?

Trenutno TikTokom vladaju proizvodi za eksfolijaciju vlasišta, a mi smo isprobale tri pilinga. Jedan od njih je vrlo pristupačan i pokrenuo je pravu lavinu te brzo nestaje s polica

WhatsApp Image 2024-05-07 at 18.26.40 (1).jpeg
Foto: Gabrijela Radunović

Kako bi divno bilo kada bi nam kosa svaki dan bila besprijekorna bez da je peremo, peglamo i feniramo. Nažalost, te mogućnosti još nemamo, ali možda imamo način da odgodimo to, neizbježno pranje kose. Muči li te, kao i velik broj žena, masna kosa ili prhut?

Trenutno TikTokom vladaju proizvodi za eksfolijaciju vlasišta, a mi smo isprobale neke od njih i odlučile podijeliti svoje iskustvo. Krenut ćemo od najpristupačnijeg proizvoda koji je pokrenuo lavinu i brzo nestaje s polica, gotovo ga je nemoguće pronaći.

Balea Professional piling za dubinsko čišćenje vlasišta od 150 ml

Ovaj viralan proizvod možeš pronaći na policama DM-a za 3,45 eura. Dolazi u praktičnoj boci za lako nanošenje, a radi se o tekućini konzistencije slične toniku. Glavni aktivni sastojci su pantenol i AHA kiselina. Proizvod bi, prema pakiranju, trebao ukloniti naslage i prhut s vlasišta te regulirati nastanak novih. Poslije 15-20 minuta držanja na glavi te ispiranja kose šamponom - tjeme je preporođeno. Prilikom ispiranja posebni užitak je gledati kako voda, gotovo crna od nečistoća otječe iz kade.

Ovaj pristupačan proizvod je odradio obećano i s razlogom je apsolutni trend. Negativna strana ovog pilinga je što nigdje ne stoji koliko često se smije koristiti, što je istaknula i influencerica Vanja (@planetpreporuka) na TikToku. Također, s obzirom na popularnost, morat ćete biti strpljive i uporne kako biste ga ulovile na policama drogerije.

TRESemmé Purify & Hydrate piling za kosu i vlasište iz linije za masnu kosu

Kada kažemo piling, obično pomislimo na gust proizvod, po mogućnosti sa zrncima koja mehanički uklanjaju nečistoće. Upravo je to TRESemméov Purify & Hydrate piling za čišćenje za kosu i vlasište iz linije za masnu kosu. Za 300 ml ovog gustog pilinga s mirisom mente i gela za tuširanje, trebat ćeš izdvojiti malo više od 6 eura. Dok na Notinu drži visoku ocjenu (4.5 zvjezdica od 51 recenzije) ovaj piling nas nije oduševio.

Glavni aktivni sastojci su bijela glina i hijaluronska kiselina, a osim eksfolijacije proizvod obećava i hidratizaciju korijena. Nanosi se, kao svaki drugi piling, na mokru kožu te drži minutu prije ispiranja i pranja šamponom. Jasno je kako se u ovom slučaju radi više o mehaničkoj eksfolijaciji. Voda je pri ispiranju također prljava, ali je teško identificirati radi li se o nečistoćama s tjemena ili samo o crnim granulicama koje su dio pilinga.

Image
Foto: Gabrijela Radunović

Nažalost, menta u sastavu pilinga koja bi trebala pružiti osjećaj svježine je preagresivna. Ako imate osjetljivo tjeme ili oštećenja - bolje je preskočiti ovaj piling. Također, piling na vlasištu, ma koliko god ispirali, ostavlja naslage. Naravno, nije isključeno da bi rezultati bili bolji kada bi se, kao po preporuci, kombinirao sa šamponom iz iste linije. Ipak, nas je ovaj piling razočarao već nakon jedne upotrebe. Za 6 eura ovaj mehanički piling bolje je zamijeniti onim iz kućne radinosti od običnog šampona, taloga od kave i sode bikarbone.

The INKEY List Glycolic Acid Exfoliating Scalp Scrub 150ml

Posljednji, ali ne i manje vrijedan, jest high-end verzija Baleinog pilinga. The Inkey List eksfolijant za vlasište sa salicilnom kiselinom je apsolutni pobjednik. Proizvod se nanosi na isti način kao i Balein piling - utrljava se na suho vlasište te dolazi s najdetaljnijim uputstvima. Nakon upotrebe jednom tjedno u periodu od par mjeseci pokazao se efikasnim u borbi s pretjeranom proizvodnjom loja na vlasištu. Najbitnije od svega, tjemenu zbilja pruža osjećaj svježine i čistoće. Veliki minus ovog proizvoda je njegova cijena i dostupnost. Za 150 ml proizvoda, morat ćete izdvojiti gotovo 17 eura. Kada se tome doda da proizvod morate naručiti na Cult Beautyju i platiti dostavu - možda je jednostavnije (i jeftinije) odšetati do DM-a.

Image
Foto: Cult Beauty

Image
RECENZIJA TRETMANA

Isprobala sam Global anti-age premium tretman za osvježenje lica i evo što sam dobila