Manje je više

15 ideja za najljepšu minimalističku manikuru ove jeseni

Uvijek u trendu, minimalističke manikure su sve samo ne basic i dosadne. Imamo nekoliko super ideja koje možeš isprobati ove jeseni

minimalistička manikura.jpg
Foto: Instagram/lovetrenna,Instagram/lolo.nailedit

Možda nekima minimalistički nokti mogu izgledati pomalo besmisleno (jer zašto se truditi otići u salon po neke točkice i crtice?!), ali jednostavno nije sinonim za čisto, obično i dosadno.

Image
Instagram inspiracija

Neka ova jesen bude u znaku malo drugačijih, razigranih manikura

Minimalno može značiti mnoge stvari - jednobojne boje, apstraktne dizajne, negativan prostor, geometrijske linije - gotovo sve što želiš.

To je vrsta manikure koja je idealna kada ne želiš detaljan, dramatičan izgled ili želiš pobjeći od tematskih blagdanskih noktiju. Osim toga, uvijek je u trendu za razliku od mnogih maksimalističkih manikura, a ako si spretna u DIY stvarima, minimalističke nokte možeš napraviti i sama kod kuće.

A kako bismo ti dale bolji vizualni prikaz i nekoliko ideja za početak, izdvojile smo 15 minimalističkih manikura koje su sve samo ne dosadne i basic. Provjeri ih u nastavku.

Zlatni mikro french

Zlatni lak na cijelom noktu? Malo puno. Ali tanki francuski vrh upravo je prava količina sjaja za minimalistički dizajn noktiju.

Cvjetni motivi

Minimalistički nokti poznati su po nedostatku složenog dizajna, ali kad želiš isprobati minimalistički motiv, izaberi dizajn na jednostavnoj pozadini, baš poput ovih preslatkih i elegantnih cvjetova.

Crvena geometrija

Crveni lak za nokte? Klasičan izbor. Geometrijski oblici? Kul dodatak, i upravo to čini ovu crvenu geometriju istovremeno klasičnom i kul.

Minimalističke točkice

Sljedeći put kada lakiraš nokte jednostavnim prozirnim lakom i odlučiš da to nije dovoljno, dodaj sitne crno-bijele točkice na noktima blizu kutikule nokta. Ponekad najmanji detalji mogu napraviti najveću razliku, a ovi nokti su pravi primjer.

Minimalističke šljokice

I šljokičasti look može biti napravljen na minimalistički način. Obično nikada ne bismo stavile "šljokice" i "jednostavno" u istu rečenicu, ali ako svjetlucave detalje ostaviš samo na jednom dijelu nokta, itekako funkcionira kao minimalistička manikura.

Mat + sjaj

Ovo je odličan primjer kako spojiti francusku manikuru i moderni minimalizam: jednostavno isprobaj kombinaciju različite završne obrade iste nijanse s mat lakom na bazi i sjajem na vrhovima.

Monokromatska manikura

Ovi različiti tonovi ljubičastog laka za nokte čine ovu manikuru zabavnom, ali i dalje u granicama minimalne umjetnosti noktiju zbog jednobojne palete boja.

Pastelni apstraktni vrhovi

Ako želiš minimalni pastelni izgled noktiju, izaberi pastelni lak i valovite vrhove.

Minimalistički apstraktni oblici

Ova manikura s jesenskim bojama noktiju i apstraktnim dizajnom savršen je primjer minimalističke umjetnosti noktiju koja uključuje dosadne nijanse. Kad si u nedoumici, ograniči raznolikost boja koje koristiš na minimum.

Bijeli rubovi

Sjećaš li se kada smo u školi bojale nokte s bijelim korektorom? Ova, puno više kul verzija ima upravo onu sofisticiranost po kojoj je minimalistička umjetnost noktiju poznata.

Negativni prostor u nude nijansama

Ovaj pjegavi lak za nokte u zemljanim tonovima ima pravi boho minimalistički štih, što nam se itekako sviđa. Da bi sama napravila ovaj look, premaži premaz pjegavog laka ispod premaza druge slične nijanse i sve završi sjajnim gornjim premazom.

Neonske boje u minimalističkoj manikuri

Za one kojima još nije dosta ljeta, ovi ljetni nokti pravi su primjer kako uzeti maksimalističku boju poput neonsko zelene i pojednostaviti je za minimalan izgled.

Minimalističko ukrašeni nokti

Trik u nošenju ukrašenih noktiju na minimalistički način je sljedeći: Počni s kratkim noktima i dodaj samo jedan sjajni kamenčić na svaki prst ljepilom za nokte.

Suptilni minimalistički sjaj

Dugi ovalni nokti poput ovih samo traže elegantnu prozirnu nude boju. Ovaj look ima i mali sjaj koji mu daje ono malo više posebnosti, a da nije previše.

Apstraktni vrhovi

Umjesto jednostavne francuske manikure koja ide ravno, isprobaj dvije različite nijanse i veličine apstraktniji izgled. Odaberi narančaste nijanse i dobit ćeš minimalistički izgled noktiju idealan za jesen i Noć vještica.