Puder obrve

Microshading: Hit metoda koja će zamijeniti microblading

Želiš gušće i izražene obrve, ali da djeluju sasvim prirodno? Isprobaj takozvane puder obrve, nježniju i diskretniju alternativu microbladingu

woman-1919143_960_720.jpg
Foto: Pixabay

Obrve su ukras lica, one su savršen okvir kojem posvećujemo posebnu pažnju. Znamo da izgled obrva itekako utječe na cjelokupnu sliku lica - loše napravljene obrve, pogrešan oblik ili boja mogu izgledati nakaradno i smiješno. S druge strane, njegovane i profesionalno sređene obrve jako će podići tvoj izgled, a i olakšat će ti dnevnu rutinu uređivanja - svakog će se jutra buditi sa savršenim obrvama. Sada je pravo vrijeme za uređivanje obrva, lakše ih je njegovati nakon tretmana kad ih ne moraš štititi od sunca.

  U trendu su i dalje guste i naglašene obrve, a veliko "ne", nadamo se zauvijek, rekle smo tankim, pretjerano počupanim obrvama i lukovima visoko iznad kapka. No kako postići da obrve izgledaju gusto, a istovremeno prirodno - ali ne onako prirodno kao kod Fride Kahlo?

  Ako imaš tanje i svjetlije obrve, možda si već probala popularni microblading kako bi svoje obrve učinila debljima i izraženijima. Radi se o jednoj vrsti polutrajnog šminkanja, odnosno tetoviranja tintom, pri čemu se ucrtavaju tanke i sitne linije duž nije obrva. Ako postupak radi vješta i iskusna kozmetičarka, rezultat će biti obrve koje izgledaju prirodno, ali gušće.

  Image
  Alfa i omega skincare rutine

  Uz ove serume, tvoje će lice biti njegovano i za najhladnijih dana

  No, sve više žena sada se odlučuje na miscroshading. Postupak je sličan microbladingu, ali je rezultat diskretniji - a to je ono čemu stremimo. Nitko ne želi izgledati kao da ima nacrtane obrve. Kod obrva vrijedi, što prirodnije djeluju, to bolje. Ako planiraš urediti svoje obrve, pročitaj sve o ovom postupku koji je kod nas poznat pod nazivom "puder obrve".

  Što je točno microshading ili sjenčanje obrva?

  Za razliku od microbladinga, kod ove tehnike ne radi se pravo tetoviranje crtica u kožu duž linija obrva, nego se rade sitne točkice na mjestima koje treba popuniti. Dakle, ne crtaju se dlačice, nego se finom, tankom linijom stavlja pigmentacija na mjestima na kojima je nema dovoljno. Tehnika ima ombre efekt pa je na svom početku obrva više zamagljenja, a kraj joj je jasniji i oštar.

  Microshading i microblading mogu se i kombinirati kako bi se od obje tehnike dobilo najbolje što nude. Velike razlike u cijeni između oda dva postupka baš i nema.

  Što možeš očekivati

  Rezultat microbladinga su tetovirani potezi koji izgledaju kao dlačice, a ako se odlučiš na microshading, tvoje će obrve izgledati više da si na njih nanijela sjenilo ili olovku za obrve - zato tehniku i zovu puder obrve ili sjenčanje.

  Trebaš znati da će nakon samog postupka tvoje obrve izgledati previše naglašene, ali će oko 30 posto pigmenta izblijedjeti u periodu od oko 14 dana. Nakon toga perioda boja će ostati konstantna, nema straha od toga da će dobiti neželjenu zelenkastu nijansu.

  Ovisno o tipu tvoje kože, lijepe puder obrve trajat će ti godinu do dvije. Za one koji imaju masniju kožu trebat će češća nadopuna neo za žene suhe kože.

  Nuspojave i njega

  Jasno, prije nego što se odlučiš na ovaj postupak, izaberi provjeren salon i kozmetičarku kojoj možeš vjerovati.

  Budi pripravna da ćeš kod samog postupka možda osjetiti laganu bol ili nelagodu - ali manje nego kod microbladinga. Zato je microshading bolji izbor za osjetljivu i zrelu kožu.

  Nakon tretmana obrve je potrebno prati toplom vodom i nježnim, neutralnim šamponom, sušiti blagim tapkanjem ručnikom i zatim obavezno mazati vazelinom. Prvog dana nakon tretmana preporučuje se postupak ponoviti svakih sat vremena. Idućih 6 dana dovoljno je samo obrve mazati vazelinom. Ovaj postupak ne bi smjela preskakati ako želiš da microshading ima puni efekt - lijepe i blago definirane obrve.

  Pratite nas
  2023. Sva prava pridržana.