Maske za kosu koje čiste vlasište i unaprjeđuju zdravi rast kose

Put do njegovane i nahranjene kose

Maske za kosu koje čiste vlasište i unaprjeđuju zdravi rast kose

Maske za kosu mogu biti težak balansirajući postupak između sastojaka i teksture jer želimo da imaju hranjiv učinak na našu kosu, bez da ju na bilo koji način učine težom.  Ali koji će ti sastojci najbolje pomoći kako bi to postigla?

Iako ti maske za kosu neće pomoći u eliminaciji nasljednog gubitka i ispadanja kose, postoji mnogo klinika za transplantaciju kose, kao i onih koje će ti pomoći i kod težih slučajeva s kosom. 


Image

Ovo su najbolje maske za suhu i oštećenu kosu

Ako si i ti od onih koje primjećuju rane znakove ispadanja kose, pripremili smo popis nekoliko maski za kosu koje će ti pomoći da dođeš do njegovane i nahranjene kose kakvu i zaslužuješ.

1. Maska za kosu od banane

Prirodne maske za kosu savršene su za postići efekte sjajne i njegovane kose bez korištenja kemikalija.

Napravi kašu od dvije banane i dodaj 5 do 8 kapi prirodnog ulja. Masku stavi na svoju kosu i ostavi da djeluje sat vremena.

Ova će maska tvoju kosu učiniti mekom, hidratizirati ju i smanjiti perut, što je odlično za one koje osjećaju suhoću i perut na svojoj kosi. 

Image

(Foto: Pixabay)


2. Maska za kosu od jagode

Još jedno voće pogodno za tvoju kosu je jagoda. Uz mnoštvo hranjivih sastojaka i nevjerojatan miris, žlica kokosovog ulja, medeni badem i jagode mogu se koristiti za borbu protiv masnoće, odčepiti pore, smanjiti ispadanje kose i pomoći u povećanju volumena tijekom vremena.

Ovu masku za kosu možeš ostaviti 20 minuta i isprati hladnom vodom za najbolje moguće rezultate. Ovo je maska za kosu koja se može nanositi od korijena do vrhova za najbolje moguće rezultate svaki put.


Image

(Foto: Pixabay)


3. Maska za kosu od kokosovog i esencijalnog ulja i šećera 

Kombinirajući kokosovo ulje i šećer, tu smjesu možeš umasirati u svoje vlasište kako bi uklonila prljavštinu i mrtve stanice kože, što će pomoći u jačanju cirkulacije i smanjenju bakterija. Ovo je ključni korak za uklanjanje bakterija i zdravo vlasište. 

Masku možeš nanijeti i četkom za bojanje i ostaviti je na kosi tijekom tuširanja kako bi kosu bolje natopila. To će vremenom još bolje ukloniti prljavštinu. 

Image

(Foto: Pixabay)

4. Maska za kosu od kokosovog ulja i cimeta

Ako tvoja kosa jednostavno ne želi rasti, isprobaj masku od cimeta. Mikrobni začin može pomoći potaknuti cirkulaciju krvi i unaprijediti snagu i rast zdrave kose.

Masku možeš ostaviti na kosi 30 do 45 minuta i zatim isprati kako bi postigla bolje rezultate i kako bi ti kosa s vremenom više ojačala.

Koristi ju samo jednom tjedno kako bi osigurala da je tvoja kosa jača i održala zdravu razinu sjaja bez korištenja kemikalija. Masku stavi na korijen kose i umasiraj u vlasište kako bi postigla najbolji mogući rezultat.

Image

(Foto: Pixabay)

5. Maska za kosu od avokada, jaja i maslinovog ulja

Ako je tvoja kosa na bilo koji način oštećena, maska za kosu od avokada tvoj je novi najbolji prijatelj.

Prepun masnih kiselina i hranjivih sastojaka, avokado kombinira te svoje prednosti kako bi tvoju kosu učinio prirodno sjajnom. Masku nanesi na cijelu kosu za najbolje moguće rezultate i čisto vlasište. 


(Foto: Pixabay)


Bilo da tražiš ideje za kompletnu promjenu svoje rutine u njezi kose ili želiš napraviti samo nekoliko malih promjena kako bi kosi vratila sjaj tijekom zime, domaća maska za kosu će ti pomoći da to ostvariš bez da potrošiš bogatstvo na proizvode za kosu, koji su uz to i prepuni kemikalija. 


Možda će te zanimati

Image
LJUBAV JE PRED VRATIMA

SRETNA 2024.- Horoskopski znakovi koji će pronaći ljubav do kraja ove godine

Image
PROSINAC U KINO DVORANA

Beyoncé, Maria Callas, Orašar i filmski doček nove godine – čarolija ovog prosinca u Cinestaru!