Jednostavni trikovi

TikTok make up trikovi koje koriste i vizažisti. A ti?

Ove make up trikove s TikToka obožavaju i vizažisti, a i tebi će uvelike olakšati život

tiktok-trikovi.jpg
Foto: Unsplash

Društvene mreže prepune su različitih trikova i savjeta, posebno kada je u pitanju šminka, a na TikToku možemo pronaći više trikova nego što možemo zamisliti.

Image
Trikovi za njegu lica

TikTok beauty trikovi: Stručnjaci kažu koji su korisni, a koje treba izbjeći

No iako su neki od tih trikova pomalo upitni i nisu baš onakvi kakve koriste i preporučuju vizažisti, postoji podosta trikova koji dolaze izravno od samih profesionalaca i koji cijelu tvoju rutinu šminkanja mogu promijeniti na bolje.

Od tehnike kojom proizvode za šminkanje nanosiš obrnutim redom, do tehnike pomoću koje možeš postići naizgled podignute obrve, pronašle smo najbolje TikTok trikove u koje se vizažisti kunu.

Tehnika podizanja obrva

Ne moraš ići "pod nož" kako bi imala podignute obrve kakve nose Kendall Jenner i Bella Hadid. Ovim trikom obrve ćeš "počešljati" prema gore, lagano ih popuniti olovkom, a zatim preko njih prijeći voskom ili gelom za obrve. Na kraju, kako bi doista zapečatila look, nanesi korektor prema gore od vanjskog kuta oka do obrve i tako ćeš dobiti trenutni "lifting" učinak.

Nanošenje maskare na vrhove trepavica

Ispada da smo sve do sad maskaru nanosili krivo - maskaru oduvijek nanosimo od korijena trepavica prema vrhovima, ali za najbolje trepavice u životu trebala bi učiniti upravo suprotno. Nanosi se tri sloja - prvi sloj nanosiš na vrhove trepavica, drugi sloj od sredine prema vrhu, a treći sloj od korijena trepavica prema vrhovima. Na taj ćeš način dobiti pune i duge trepavice bez da si se mučila s umjetnim trepavicama, a ovo je trik koji vizažisti baš uvijek koriste.

Sjenilo za oči na kosi

Želiš da ti kosa izgleda punije? Onda je ovaj make up trik kao stvoren za tebe. Kako bi popunili liniju kose, vizažisti koriste sjenilo ili puder za obrve i tako stvaraju dojam naizgled gušće kose. Povuci kosu malo unazad i laganim potezima ispuni liniju kose sjenilom u boji kose. To sigurno nije nešto što trebaš raditi svaki dan, ali ti poboljšava izgled kose i lica za posebne prilike.

Fiksator za šminku preko pudera

Bez obzira na to imaš li suhu ili masnu kožu, često se može desiti da ti puder u prahu koji naneseš preko tekućeg pudera izgleda suho i neprirodno. Zato isprobaj ovaj trik u koji se vizažisti kunu - ako ti šminka izgleda teško i neprirodno, "učvrsti" ju sprejom za fiksiranje kako bi u kožu unijela malo više vlage i života.

Tehnika obrnutog šminkanja

Ovo je trik koji brojni vizažisti koriste već dugo vremena kako bi šminka ostala postojana. Poanta je da svoju rutinu šminkanja radiš obrnutim redoslijedom - prvo nanosiš hidratantnu kremu i primer, zatim puder u prahu, nakon toga tekući puder, korektor, rumenilo, bronzer i highlight, te ponovno puder u prahu. Započinjanje rutine puderom u prahu daje kremastim proizvodima nešto čega se mogu "pridržavati" i stvara sloj između tekućeg pudera i primera, a samim time će ti i šminka dulje trajati.