Ljeti možete zasjati i s malo šminke

Hidratantna krema, bronzer, olovka za oči, prozračno sjenilo i maskara je sve što vam je potrebno od ljetne šminke

Ljeti možete zasjati i s malo šminke

Ljeto nam je već zakucalo na vrata, nabacili smo prozračnu ljetnu odjeću i obuću... No jeste li isto tako stavili prozračnu šminku ili ste se već automatski, bez mnogo razmišljanja, našminkale za posao i požalile, jer se tijekom dana šminka doslovno otopila s vašeg lica? Ako je to slučaj, onda je vrijeme da ponovite osnove šminkanja ljeti ili možda čak naučite neki novi trik kako bi vaše lice izgledalo zdravo, a koža prozračna, lijepa i njegovana...

Naš je savjet da ako ikako možete na lice ne stavljate teške pudere. Sve što vam je za ljetni „look“ potrebno je lagana hidratantna krema i kvalitetna krema sa zaštitni faktorom (SPF od 30 do 50), bronzer (mineralni), olovka za oči, maskara i spremni ste za izlazak, bilo dnevni, bilo noćni. Ipak, žene imaju različite vrste kože, te različite ukuse što se tiče šminke. Mislimo da će u ovim savjetima svi naći ponešto za sebe.

Počnite s osnovom

Ujutro umijte lice čistom mlakom vodom i obrišite čistim ručnikom. Nemojte koristiti nikakve sapune za lice koji najčešće isušuju lice i potiču lojne žlijezde da proizvode još više sebuma koji masti kožu. Nakon toga nanesite laganu hidratantnu kremu koja u sebi ima zaštitni faktor ili ako imate posebno odvojenu kremu, nanesite ju nakon što se hidratantna krema upila. Obavezno kupite kvalitetnu kremu sa zaštitnim faktorom za lice. Nakon što se obje kreme upiju, koža ne smije biti masna, ali niti suha.

Image
Podloga – temeljni puder

Ako je ikako moguće nemojte nanositi temeljni puder, koji zatvara pore i onemogućuje koži da ljeti diše.Umjesto toga, nabavite hidratantnu kremu u boji, koja je mnogo laganija i pogodnija za ljetne mjesece, a na vašem licu nakon nekog vremena neće se početi zgrušavati ili topiti.
Ukoliko pak ne možete bez temeljnog pudera, nanesite ga u tankom sloju po sredini lica i izbjegavajte rubove. Također, nemojte koristiti teške pudere kojima je ulje baza, nego voda. Nije na odmet da bude vodootporan. Također, nabavite puder koji je lagan i proziran i ne daje umjetan izgled, ali će vam prekriti nedostatke na koži.

Istaknite svoje prednosti

Ukoliko još niste, nabavite bronzer u prahu! Naime, bronzer će vam u ljetnim mjesecima na preplanulom licu dati lijep prirodan izgled. Sa širokom četkicom za puder nanesite ga na čelo, jagodične kosti, nos i bradu. Također, nanesite bronzer na vrat i eventualno na područje dekoltea, ukoliko imate otvoreniju odjeću. Ako vam se pak vide uši, nanesite malo bronzera i na njih.

Image
Image
Sjajno ljeto

Većina stručnjaka za šminku preporuča vrlo laganu i prozračnu šminku za ljeto, no možda će vam se zbog toga činiti pomalo dosadna i jednolična. No, imajte na umu da ako i ne nanosite teški i debeli sloj pudera ili ostale šminke, možete itekako zasjati. Na oči nanesite svijetle i sjajne boje ljeta - zelene, plave, srebrne i zlatne nijanse, zatim boje breskve, svijetloljubičaste i tako dalje... Za večer preporučaju se te iste nijanse, ali intenzivnije nanijete.
Na obraze možete staviti i svjetloružičaste i zlatne tonove rumenila... Zaboravite na teške i tamne ruževe. Dovoljan je hidratantni ruž ili sjajilo u boji kože ili čak pak samo „stick“ za njegu usana.

Image
Još nekoliko praktičnih savjeta

Prilikom nanošenja hidratantne kreme na lice (i kreme za sunčanje), nemojte ju nanositi na same kapke, jer će vam zbog vrućine nakon nekoliko sati sjenilo izgledati očajno. Umjesto kreme stavite „primer“ za oči, odnosno bazno sjenilo, koje omogućava da vaše pravo sjenilo drži dulje, izgleda ljepše, te sprečava njegovo nakupljanje na kapcima.
Nakon što ste nanesli „primer“, nanesite olovku za oči, malo sjenila i maskaru. Izbjegavajte debele crne crte nacrtane s tušem na oči, jer će vam šminka izgledati pretjerana i teška. Preporučujemo neka vam sva šminka bude vodootporna, jer ćete izbjeći njezino topljenje i mrljanje na vrućini i vlazi.

(vam)

Image


Navečer su dozvoljene intenzivnije boje