PALETA BOJA

Vječno pitanje: Koje nijanse sjenila idu uz smeđe, a koje uz zelene oči?

Sjenila su dio dnevne i večernje šminke, a kad se nađeš pred paletom boja, možda se pitaš koja će se nijansa savršeno spojiti s tvojom bojom očiju. Donosimo odgovor

profimedia-0319144180.jpg
Foto: Profimedia.hr

Sjenilo je nekim ženama neizostavan dio dnevnog make-upa, dok ga druge stavljaju tek povremeno, uoči svečanosti. U koju god da skupinu spadaš, jasno je da sjenilo naglašava oči što daje glamurozan efekt. Ljubiteljice sjenila možda su se nekada pitale koja boja sjenila savršeno odgovara njihovim očima. Paleta boja široka je pa se katkada teško odlučiti za pravu.

Image
Makeup trendovi za zimu

Zima svoja pravila ima: Svi zimski makeup trendovi koje moraš isprobati

Možda si u mladosti eksperimentirala s florescentnim bojama, no onda si poželjela nešto neutralnije poput smećkastih tonova

Iako je istina da zapravo nema striktnog pravila i da možeš birati šminku koja odgovara tvom imidžu, neke su boje ipak prigodnije od drugih. Ususret sezoni blagdanskim proslavama, u nastavku odgovaramo na pitanje koje se boje sjenila spajaju s tvojom bojom očiju.

Najbolje nijanse za plave oči

Plave oči dodatno će naglasiti sjenila u bogatim smeđim tonovima kao i narančaste zemljane nijanse. Stručnjaci s portala Byrdie pišu da slobodno možeš odabrati i srebrnu ili pak brončane nijanse. Neke trendseterice plavih očiju rado posežu za tamnim nijansama koje čine razliku.

Najbolje nijanse za smeđe oči

Ljudi smeđih očiju zapravo imaju najviše sreće – barem što se tiče sjenila. Dobro im pristaje gotovo svaka nijansa – od ljubičaste i zelene do brončane. Imaš li svijetlije oči, ne možeš pogriješiti ni s upečatljivim plavim sjenilima.

Najbolje nijanse za zelene i oči boje lješnjaka

Žene zelenih očiju (ali i bojom lješnjaka) ne mogu pogriješiti s neutralnim ružičastim, tamnocrvenim pa čak i zemljanim tonovima s crvenkastim tonovima ili primjesima zlata. Nijanse ljubičaste stvaraju prekrasan kontrast sjenila i očiju što čini wow efekt!

Najbolje nijanse za sive oči

Sive oči jako su rijetke, a ako je to tvoja boja, isprobaj komplementarne nijanse poput srebrne, metalne ili ledeno plave nijanse. Izbor je kod sivih očiju sužen, no ove nijanse definitivno su upečatljive – iako nije na odmet eksperimentirati.

Savjet plus

Pri nanošenju sjenila važno je koristiti primer. On će stvoriti podlogu uz koju ćeš lakše nanijeti sjenilo, a uz to će šminka biti dugotrajnija. Zatim slijedi odabir boje sukladne tvojim očima i tenu, a potom je važno izblendirati boje. Jedino će se tako stopiti pa ćeš izbjeći vidljive i grube linije.

Pogledaj video: Joga za opuštanje