Koja je razlika između BB i CC kreme?

U posljednje vrijeme tonirane kreme postaju sve popularnije među pripadnicama ljepšeg pola. BB, CC kreme pružaju različitu vrstu njege, zbog čega bi trebali odabrati onu koja najviše odgovara vašim potrebama.

Koja je razlika između BB i CC kreme?

Ako ste zakoračili u bilo koju kozmetičku radnju, sigurno smo da ste primijetili sve veći broj krema u boji, koje nose neobičan naziv BB, CC.
Formulirane po abecedi, ove kreme se mogu pohvaliti fantastičnim efektima po kožu, kao što su hidratacija i pokrivanje sitnih nepravilnosti, kao i ujednačavanje tena.

Ipak, među njima ima dosta razlika, zbog čega smo odlučili otkriti vam za što one služe, koje su razlike, i najvažnije- koju bi trebali koristiti.

BB krema: beauty balm ili balzam ljepote
BB kreme su se prvo pojavile na azijskom tržištu, da bi veoma brzo postale jako popularne u Americi, u posljednje dvije godine. BB kreme se smatraju poboljšanom verzijom tonirane kreme, jer one imaju mnogo laganiju teksturu i prirodniji izgled od tekućih pudera. Osim što pokriva sitne nedostatke, ovaj proizvod djeluje kao podloga (prajmer), hidratizira kožu lica, izjednačuje ten i štiti od štetnih sunčevih zraka.

Što se tiče izbora, savjetujemo da birate one s adekvatnom zaštitom od sunca, koju možete nositi tijekom čitavog dana. Jako je važno da nakon čišćenja lica, nanesete hidratantnu kremu, a zatim BB na cijelo lice i kapke.  Možete je nanijeti samu ili u kombinaciji s tekućim puderom. Od svih 'abecednih' krema, BB kremice najslabije prekrivaju nepravilnosti na koži i idealan su izbor za mlađe žene.

CC kreme: color correcting ili korekcija boje
Razlika između BB i CC kreme je jako mala. Kod CC obično piše ujednačavanje boje tijela, i proizvodi su uglavnom namijenjeni za ublažavanje crvenila ili diskoloracije ,tako da CC kreme mnogo bolje prikrivaju nedostatke na koži, u odnosu na spomenute BB. Ova krema se može koristiti sama ili kao prajmer, ako se nanose ispod tekućih pudera.