Kako što dulje zadržati preplanulu put?

Nekoliko super trikova

Kako što dulje zadržati preplanulu put?

Sezona ljetovanja lagano se bliži svome kraju, a želite li što dulje zadržati svoju preplanulu put morate se malo potruditi kad je njega tijela u pitanju.

Osim kozmetičkih proizvoda koji vam pritom mogu pomoći, postoje i određeni koraci u njezi kože pomoću kojih će vam brončana put trajati dulje. 

Piling kože

Tijekom ljeta i čestog sunčanja piling kože tijela postaje još važniji. Želite li što dulje zadržati svoj osunčan ten, nemojte biti lijeni i redovito radite piling kože, osobito ako ste cijeli dan proveli na plaži. Piling će odstraniti mrtve stanice kože, ali ne i boju puti pa ne morate strahovati jer će tako vaša boja trajati još dulje, a i koža će vam biti mnogo sjajnija. 

U slučaju da ste izgorjeli, piling radije izbjegnite kako ne biste dodatno iritirali kožu. 

Njega kože nakon sunčanja

Vrlo važan korak u njezi kože nakon sunčanja svakako je nanošenje losiona ili hidratantnog mlijeka za tijelo. Vaša će koža od sunca i morske soli biti suha pa ju je potrebno dobro nahraniti. Postoje specifični losioni koji se koriste baš nakon sunčanja, no vi možete nanijeti i svoj uobičajeni losion ili mlijeko koje i inače koristite. Bitno je samo nahraniti kožu i osigurati joj potrebnu vlagu.


Image


Ulje za tuširanje

Kako biste zadržali svoju preplanulu put, prilikom tuširanja umjesto svog uobičajenog gela za tuširanje koristite ulje za tuširanje koje će osvježiti kožu bez da je isuši. 


Image


Kozmetički proizvodi za preplanulu put

Danas na tržištu postoje mnogi kozmetički proizvodi za intenzivnije i brže tamnjenje koji omogućuju boji da je ujednačena te da traje dulje. Istodobno, ti su proizvodi bogati kvalitetnim sastojcima koji njeguju kožu a neki od njih štite kožu od prijevremenog starenja te štetnih sunčevih zraka. 


Image

Pijte mnogo vode

Znanstvenici vjeruju kako voda produljuje život stanica kože pa pijte što je moguće više tekućine. Također, jedite namirnice bogate vodom kao što su lubenica, krastavci i celer. 


Foto: nenetus/Freedigitalphotos.net