STRUČNJACI OBJAŠNJAVAJU

Kako pravilno koristiti serume s vitaminom C za rješavanje tamnih mrlja?

Ovaj snažni sastojak ujednačava ten, smanjuje vidljivost tamnih mrlja, a preventivno djeluje i na njihovu pojavu. Uz to, koži pruža blistavost i niz drugih prednosti

Vitamin C za tamne mrlje
Foto: Pexels

Tamne ili hiperpigmentacijske mrlje na koži se javljaju iz mnogih razloga. Primjerice, mogu se pojaviti kao posljedica ožiljaka od akni, zbog pretjeranog izlaganja suncu bez adekvatne zaštite ili pak mogu biti uzrokovane određenim hormonskim stanjima poput melazme. Bez obzira na uzrok, tamne mrlje narušavaju izgled kože, no postoje brojni tretmani, kao i kozmetički proizvodi koji pomažu kod ovog kožnog problema.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
PREPORUČUJU IH I DERMATOLOZI

Za svaki tip kože: Ovo su najbolji serumi s vitaminom C za ljepši ten

Ako te muče tamne mrlje na koži, vjerojatno bi u svoju beauty rutinu trebala uključiti proizvode s vitaminom C. Prema dermatolozima, ovaj snažni sastojak ujednačava ten, smanjuje vidljivost tamnih mrlja, a preventivno djeluje i na njihovu pojavu. Uz to, koži pruža blistavost i niz drugih prednosti.

Stručnjaci su za Byrdie otkrili sve što trebamo znati o korištenju vitamina C kod tamnih mrlja, a njihove savjete donosimo u nastavku.

1/6