Prije no što zamahneš kistom

Kako odabrati pravu nijansu rumenila - s obzirom na tvoju put

Uz toliko nijansi na policama trgovina doista nije lako odabrati savršeno rumenilo za sebe- a pogreške mogu biti doista velike

makeup-4876461_960_720.jpg
Foto: Pixabay

Kad je make up u pitanju, postoji li išta gore nego previše narumenjene žene? Znaš one koje izgledaju kao da su se šminkale u mraku - ne samo da su pretjerale s rumenilom, nego je nanesen na pogrešno mjesto i u nijansi koja se nikako ne podudara sa ženinom puti. Ako težiš prirodnom izgledu i ne namjeravaš nastupiti u kazališnoj predstavi , trebaš naučiti neke osnove. Naime, pogreške kod upotrebe rumenila vrlo su česte, a to će, bez sumnje, upropastiti cjelokupni dojam. S druge strane, rumenilo može i treba biti jedan od tvojih najvažnijih saveznika za uljepšavanje.

Image

Uz ove ćeš trikove svoje omiljeno rumenilo nanijeti savršeno baš svaki put

Sve što trebaš je znati kako, koliko, gdje nanijeti ovaj proizvod - te ono u čemu žene najčešće kiksaju- trebaš znati obarati pravu nijansu. Koja je prava nijansa, ako govorimo o everyday looku? To prvenstveno ovisi o podtonu tvoje puti. Pročitaj naše savjete i provjeri je li u tvojoj kozmetičkoj torbici pravo rumenilo za tebe i ako nije- izbaci uljeza.

Svijetla put

Teško pocrniš, ali vrlo lako pocrveniš od sunca. Ako imaš prilično svijetlu put vrlo je vjerojatno da je tvoj podton ružičast ili neutralan. Aristokratsku ljepotu svoje porculanske kože možeš dodatno naglasiti nježnijim bojama rumenila. Ohrabri se isprobati nekoliko nijansi, kao što su svijetla boja breskve, pink ili lila nijansi, u hladnijim tonovima.

Srednja boja kože

Ni jako svijetla ,ali ni maslinasta, ova put najljepše izgleda uz rumenilo boje breskve ili u toplijim ružičastim tonovima - jer je njezin podton obično tople nijanse.

Maslinasti ten

Ako si sretnica s ovom prelijepom bojom kože, koja često krasi žene na mediteranskom području, tvoj podton je vjerojatno zelenkast ili žućkast. Slobodno uroni kist u rumenilo boje breskve narančastog tona ili pak odaberi zlatnije nijanse koje će tvom licu dati i onaj posebni luksuzni touch.

Tamnija koža

Tvoj podton je vrlo vjerojatno tople nijanse pa će ti izvrsno stajati jače i bogatije boje, od koraljne do ciglaste i tamnije ljubičaste. Tamnija put može djelovati umorno pa je osobito važno da se osvježi intenzivnijim rumenilom.

Savjet ekstra

Za dodatnu provjeru možeš isprobati jedan stari trik- uštipni se za obraze i nijansa koju će poprimiti tvoja koža upravo je ona kojoj trebaš težiti kod odabira idealnog rumenila.