Kako koristiti silver šampon?

Kako se silver šampon pravilno koristi odnosno koje su najčešće greške doznajte u nastavku teksta.

Kako koristiti silver šampon?

Mislimo da nećemo pogriješiti ako kažemo da plava boja kose nikad ne izlazi iz mode, a mnogi bi u tom pogledu bili i konkretniji, u stilu tvrdnje da svi kad-tad, barem privremeno prijeđu u plavušu. Plava kosa je atraktivna, zavodljiva, a u isto vrijeme i nježna, ali naravno, kako bi kosa uvijek bila zanosna, treba biti obazriv, prvo u pogledu samog bojanja - bilo da izvlačimo pramenove ili se bojamo od korijena, a posebno s blajhanjem kose, potom treba adekvatno i njegovati kosu kako bi boja zadržala svoj sjaj i prepoznatljivu nijansu. Zato se plavušama savjetuje korištenje tzv. silver šampona.

Više o njima, kao i o tipičnim greškama kada je njihova upotreba u pitanju u njezi plave kose, za koje želite znati, u nastavku!
Savjet koji vrijedi u načelu kada je njega plave kose u pitanju je taj da kosu ne treba prati prečesto, jer se boja tako ispire i gubi svoj sjaj. Ipak, kod plave kose postoji još jedna stavka, i to ona od koje sve plavuše zaziru, a to je žućkasti pigment koji svi želimo izbjeći, bilo da su tople ili hladne nijanse plave boje kose u pitanju. Sve u svemu, izgleda da ipak nije lako biti plavuša. 

Naime, postoji specijalno dizajnirani silver, ili ljubičasti, šamponi za njegu plave kose, koji imaju funkciju da neutraliziraju to neželjeno žutilo. Dakle, ljubičasti pigment koji se nalazi u ovim šamponima ima ulogu da "ubije" žute i narančaste tonove koji se javljaju tijekom ispiranja boje.

E, sad, kako se silver šampon pravilno koristi odnosno koje su najčešće greške?

Dvije su ključne stavke kojih se trebate pridržavati.
1. Kao, prvo, njega nikako ne trebate koristiti prilikom svakog pranja kose, jer bi to bilo previše, i kosa bi mogla u tom slučaju poprimiti ljubičasti pigment.

2. Potom, kada koristite silver šampon, osim što njime perete kosu kao i regularnim šamponom, također je potrebno i da ga neko vrijeme držite na kosi, kako bi djelovao, ali NIKAKO duže od vremena koje je savjetovano u uputstvu. Točnije, prije nego što krenete sa šamponiranjem, prvo trebate držati šampon poput maske, a da pri tom vodite računa da taj period zajedno sa šamponiranjem ne traje duže od ukupnog vremena tijekom kojeg kosu tretirate silver šamponom.
Osim toga, o čemu je još važno da povedete računa? To što držite silver šampon duže na kosi nego običan, ne znači da oni mijenja funkciju maske, koje koristite povremeno, a pogotovo ne balzama, koji trebate koristiti tijekom svakog pranja.

I koliko često trebate koristiti silver šampon? Profesionalni frizeri kažu tijekom svakog trećeg, ili čak četvrtog pranja. 

Možete vi to same!